Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον Aerial Drone Competition 2025!

Ήρθε η ώρα να πετάξεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από όλους! Τι θα χρειαστείς όμως για την συμμετοχή σου?

Μετά την ανακοίνωση του φετινού θέματος του Aerial Drone Competition (Mission: Gravity) από το REC Foundation, συγκεντρώσαμε για εσάς τα επόμενα βήματα για να προετοιμαστείτε για την συμμετοχή σας!

Mission 2025: Gravity

Η Βαρύτητα είναι το θέμα της φετινής αποστολής! Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε προκλήσεις που θα σας ωθήσουν να κατακτήσετε τις δυνάμεις της βαρύτητας, καθώς κατευθύνετε το drone σας μέσα από συναρπαστικές ομαδικές αποστολές και αυτόνομες πτήσεις!

Πόσο ικανοί πιλότοι είστε?

Η Robolink συνεργάζεται για μια ακόμα χρονιά με το Ίδρυμα REC – τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από μερικούς από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ρομποτικής στον κόσμο – για τον φετινό Aerial Drone Competition.

Δημιουργήστε μια ομάδα στο σχολείο σας και λάβετε μέρος στην τοπική διοργάνωση για να αγωνιστείτε για μια ευκαιρία να κερδίσετε σε ένα περιφερειακό πρωτάθλημα!

Οι 4 αποστολές

Στον διαγωνισμό καλείστε να διεκπεραιώσετε 4 βασικές αποστολές. Οι δοκιμασίες αυτές απαιτούν ομαδικότητακριτική σκέψη και καινοτομία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αποστολής. Θα πρέπει να μάθετε να συνεργάζεστε αποτελεσματικά με την ομάδα σας, και να ακονίσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες φτιάχνοντας μια στρατηγική για να φτάσετε στο βάθρο! Οι αποστολές είναι:

Teamwork Mission – Συνεργασία

Τα drones πιλοτάρονται από μαθητές. Δύο ομάδες πετούν μαζί στον ίδιο αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν τη καλύτερη δυνατή βαθμολογία. 

Autonomous Flight Mission – Αυτόνομη Πτήση

Το drone προγραμματίζεται από τους μαθητές για να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα. Κάθε ομάδα αγωνίζεται μόνη της για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους.

Piloting Mission – Δεξιότητες Πιλοταρίσματος

Το drone πιλοτάρεται από τους μαθητές για να πετάξει μέσα από μια διαδρομή εμποδίων. Κάθε ομάδα αγωνίζεται μόνη της για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους.

Communications Mission – Επικοινωνία

Συνέντευξη των ομάδων με τους κριτές σχετικά με το drone τους, τον προγραμματισμό και το Documentation του Logbook του διαγωνισμού

Δείτε αναλυτικά τις προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε στο παρακάτω βίντεο και ετοιμαστείτε!

Τι εξοπλισμός χρειάζεται?

1. CoDrone EDU

CoDrone EDU

Το εγκεκριμένο drone του διαγωνισμού είναι το Codrone EDU της Robolink. Η αντοχή του, το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει για τους χρήστες και η ευελιξία προγραμματισμού το καθιστούν ιδανική επιλογή για τον διαγωνισμό!

Η προτεινόμενη αναλογία μεταξύ drone και μαθητών είναι 2:1, ενώ σε κάθε ομάδα αναλογεί και ένα επιπλέον drone για τον δάσκαλο, συνεπώς βρείτε το ταίρι σας και εξοπλιστείτε  με το drone σας!

2. Μπαταρίες

Τα drone καταναλώνουν αρκετό ρεύμα για κάθε πτήση, καθώς εκτελούν πολύ ενεργειακά απαιτητικές εργασίες! Όπως και σε όλες τις αντίστοιχες συσκευές είναι έξυπνη τακτική να υπάρχουν επιπλέον μπαταρίες για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και αναμονές για την επαναφόρτιση!

Κάθε μπαταρία του Codrone EDU θα σας κρατήσει για μια απαιτητική πτήση περίπου 8 λεπτών, ανάλογα με την χρήση. Υπολογίστε ότι με κάθε drone παρέχονται 2 μπαταρίες και ένας φορτιστής 2 θέσεων.

Προτείνουμε την αγορά ενός ζεύγους μπαταριών ακόμα για να φορτίζουν όσο εσείς πετάτε!

3. Mission 2025 Game elements

Στην φετινή αποστολή, το θέμα είναι η βαρύτητα! Κάθε χρονιά τα πράγματα αλλάζουν! Η πίστα σας θα έχει κάποια επιπλέον στοιχεία που θα διαμορφώσουν και τις διαδρομές σας! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα φετινά Game Elements!

Ο διαγωνισμός χρησιμοποιεί επίσης σωλήνες PVC για τη δημιουργία περιμέτρων και εμποδίων παιχνιδιού. Μπορείτε να προμηθευτείτε σωλήνες PVC από το τοπικό σας κατάστημα με αντίστοιχα είδη και να χρησιμοποιείτε τους σωλήνες αυτούς και σε επόμενες σεζόν.

4. Πίστα και Εμπόδια για εξάσκηση

Τα εμπόδια και οι προκλήσεις που κρύβει η πίστα παραμένουν κάθε χρόνο πρακτικά ίδια! Η αποστολή σας κάθε χρονιά είναι το μόνο που αλλάζει!

Η εξάσκηση σας μήνες πριν την ημέρα του διαγωνισμού θα είναι και αυτή που θα σας φέρει πιο κοντά στην νίκη! Εξασκηθείτε με τα πραγματικά εμπόδια που θα συναντήσετε και περάστε το drone σας μέσα από δαχτυλίδια και αψίδες!

Περιορισμένο Budget? Φτιάξτε την δική σας πίστα!

H αγορά της πίστας είναι προαιρετική! Εαν η ομάδα σας καταπιάνεται με κατασκευές, χρησιμοποιήστε pool noodles, πλαστικά στεφάνια και κουτιά. Οι κατά προσέγγιση μετρήσεις των στοιχείων της πίστας βρίσκονται στο manual του διαγωνισμού.

Δείτε οδηγίες συναρμολόγησης του εξοπλισμού της επίσημης πίστας στο παρακάτω βίντεο:

Προετοιμασία για το Mission 2025

  • Ολοκληρώστε την εγγραφή της ομάδας σας στο RobotEvents
  • Προπονηθείτε στην Πίστα σας!
  • Διαβάστε πως να ξεκινήσετε μια ομάδα!
  • Ολοκληρώστε το Background Check σας (Μόνο για Προπονητές Ομάδων!)

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με drone. Μπορώ να συμμετέχω?

Βεβαίως! Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος πιλότος, η πρώτη γνωριμία με τον χώρο των drone μπορεί να γίνει εύκολα και υπεύθυνα με το μάθημα «Getting Started with the CoDrone EDU». Μέσω του μαθήματος θα μάθετε όλα τα βασικά στοιχεία του drone, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και της συντήρησης του. Βρείτε το μάθημα στο site της Robolink και  ξεκινήστε.

Παρέχεται κάποια Πιστοποίηση?

Μόλις ολοκληρώσετε τα μαθήματα, κάντε το τεστ για να κερδίσετε την πιστοποιημένη άδεια πιλότου Certified CoDrone EDU pilot license .  Φροντίστε να την συμπεριλάβετε στο ημερολόγιο του διαγωνισμού σας (competition logbook) για να την επιδείξετε στους κριτές.

Δεν ξέρω να προγραμματίζω. Υπάρχουν μαθήματα για αυτό?

Στον διαγωνισμό χρησιμοποιούνται προγραμματιζόμενα drone, συνεπώς θα χρειαστούν γνώσεις προγραμματισμού για την ολοκλήρωση κάποιων σταδίων! Μην ανησυχείτε όμως!

Μάθετε τα βασικά του προγραμματισμού με μπλοκ drag-and-drop σε Blocky. Έτσι, θα ξεκινήσετε βάζοντας γερές βάσεις σαν αρχάριος τόσο στον προγραμματισμό όσο και στον χειρισμό drone! Επισκεφθείτε το site της Robolink και ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες στο δωρεάν μάθημα προγραμματισμού με Blocky.

Έχετε και άλλες ερωτήσεις?

Εκπαιδευτικοί και προπονητές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το CoDrone EDU. Βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο Help Section της Robolink. Εκεί θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το υλικολογισμικό, την σύζευξη του drone, τις μπαταρίες, τα καλώδια και τις συμβατές συσκευές.

Έχετε ερωτήσεις για τον διαγωνισμό? Βρείτε αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής στο site του REC Foundation ή επισκεφτείτε την σελίδα των The Inventors για περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση!

Post navigation

Παίξε ποδόσφαιρο με το Maqueen

Γνωρίστε το νέο Arduino GIGA Display Shield!

Γνωρίστε τα Arduino Nano. Μικρό μέγεθος – Τεράστιες δυνατότητες!

Φτιάξε σεληνιακά rover με το Maqueen