plc-starter-kit-arduino

Arduino PLC Starter Kit- Ανακαλύψτε το μέλλον του Βιομηχανικού Αυτοματισμού

Το Arduino PLC Starter Kit γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης στην εκπαίδευση PLC, με στόχο την προετοιμασία των μαθητών σε πραγματικές συνθήκες.

Σε έναν κόσμο όπου ο βιομηχανικός αυτοματισμός εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, η εκπαίδευση συχνά δυσκολεύεται να συμβαδίσει.

Αυτό το χάσμα αφήνει ένα μεγάλο κενό μεταξύ των αποφοίτων σε πρακτικές δεξιότητες, συναφείς με τη βιομηχανία.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, η Arduino σχεδίασε το Arduino PLC Starter Kit. Με τη βοήθεια του Arduino Opta mini PLC, σχεδιασμένου σε συνεργασία με την Finder, και με την υποστήριξη του εύχρηστου Arduino PLC IDE, αυτό το κιτ έρχεται για να φέρει την επανάσταση στην εκπαίδευση των αυτοματιστών και ηλεκτρονικών.

Τι ακριβώς είναι το Arduino PLC Starter Kit?

Πριν εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες αυτού του κιτ, ας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι ένα PLC. Ένας “προγραμματιζόμενος λογικός ελεγκτής” (PLC – Programmable Logic Controller) είναι ένας τύπος βιομηχανικού υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση, τον έλεγχο και τον συντονισμό ενός ευρέος φάσματος διαδικασιών και μηχανημάτων παραγωγής.

Το Arduino PLC Starter Kit δεν είναι ένα ακόμη εκπαιδευτικό εργαλείο – είναι μια ολοκληρωμένη λύση που έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεωρητικής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής στον βιομηχανικό αυτοματισμό – ένα ισχυρό εργαλείο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε ειδικά για μαθητές επαγγελματικών και πανεπιστημιακών σχολών που σκέφτονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής.

Τι περιλαμβάνει το kit:

Σχεδιασμένο με γνώμονα την πρακτική εκμάθηση σε συνθήκες προσωμοίωσης βιομηχανικού περιβάλλοντος, το kit περιλαμβάνει:

EXPLORE PLC

Εξερευνήστε τον κόσμο του προγραμματισμού PLC με το μάθημα ‘Explore PLC’. Το μάθημα έχει δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς και καλύπτει όλες τις βασικές ενότητες περιεχομένου, όπως την ιστορία των PLC, τις επικοινωνίες Modbus RS-485 και την ένταξη των PLC σε βιομηχανικά συστήματα προσομοίωσης.

Opta WiFi

Κατασκευασμένο με δυνατότητες βιομηχανικού IoT, το ευέλικτο και εύχρηστο micro PLC προσφέρει έλεγχο, παρακολούθηση και προληπτική συντήρηση σε πραγματικό χρόνο για μια ποικιλία εφαρμογών. Το Arduino Opta WiFi, περιλαμβάνει διπύρηνο STM32H747XI Arm® Cortex®-M7 +M4 MCU, καθιστώντας το εξαιρετικά αξιόπιστο και στιβαρό για χρήση σε περιβάλλον τάξης.

DIN Simul8 DIN Celsius PLC KIT

Το ειδικά σχεδιασμένο συνοδευτικό υλικό του κιτ επιτρέπει στους μαθητές να αναπαράγουν περιπτώσεις που προσομοιάζουν αληθινές συνθήκες. Ο προσομοιωτής εισόδου (DIN Simul8) περιλαμβάνει 8 διακόπτες και έλεγχο ισχύος, ενώ ο προσομοιωτής εξόδου (DIN Celsius) διαθέτει μια σειρά αντιστάσεων και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας.

Arduino PLC IDE

Το δημοφιλές εργαλείο προγραμματισμού, Arduino PLC IDE, κάνει τον προγραμματισμό απλό. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις πέντε γλώσσες προγραμματισμού που ορίζονται από το πρότυπο IEC 61131-3 (Ladder, Functional Block Diagram, Structured Text, Sequential Function Chart ή Instruction List) για να προγραμματίσετε γρήγορα μια σειρά από εφαρμογές PLC

Arduino IDE 2

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του κιτ είναι ότι μπορεί να προγραμματιστεί χρησιμοποιώντας το πανίσχυρο IDE 2. Αποτελώντας μια βελτιωμένη έκδοση του κλασικού Arduino IDE, το Arduino IDE 2 προσφέρει αυξημένη απόδοση, βελτιωμένο user interface και άλλα νέα χαρακτηριστικά, όπως autocompletion και ενσωματωμένο debugger

Arduino Cloud

Το PLC Starter Kit είναι πλήρως συμβατό με το Arduino Cloud, επιτρέποντας λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου τόσο για την τάξη όσο και για σενάρια πραγματικών συνθηκών. Το Cloud αποτελεί τον πιό απλό και low-code τρόπο να ξεκινήσετε την ενασχόληση με τα project σας.

Όλο το υλικό που παρέχεται με το κιτ είναι επίσης πλήρως υποστηριζόμενο στο Arduino Docs, όπου δημοσιεύονται εκατοντάδες tutorials, datasheets, οδηγοί και λοιπές τεχνικές προδιαγραφές.

Προετοιμασία για βιομηχανικό περιβαλλον

Χάρη στην εξαιρετική ευελιξία τους, τα PLC χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Από μονάδες παραγωγής, γραμμές συναρμολόγησης και μηχανές συσκευασίας μέχρι συστήματα ελέγχου θέρμανσης, φωτεινούς σηματοδότες και ανελκυστήρες, οι εφαρμογές των PLC είναι εκτεταμένες και ποικίλες.

Για την κατάλληλη προετοιμασία των σπουδαστών για τις απαιτήσεις αυτών των ανταγωνιστικών βιομηχανιών και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εργαλεία προσομοίωσης PLC είναι μεγάλης σημασίας. Εξάλλου, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να διαβάζεις για τον προγραμματισμό σε ένα βιβλίο και του να προγραμματίζεις στην πραγματικότητα. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος ύπαρξης του PLC Starter Kit.

Κατά πόσο προσομοιάζει πραγματικές συνθήκες?

Για παράδειγμα, ας αναλογιστούμε μια γραμμή παραγωγής. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και μια πιθανή πυρκαγιά, το PLC του εξοπλισμού μπορεί να προγραμματιστεί να κλείνει όταν ο αισθητήρας εισόδου ανιχνεύει υψηλή θερμοκρασία. Με το PLC Starter Kit, οι μαθητές μπορούν να προσομοιώσουν ένα παρόμοιο σενάριο και να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης εισόδων και εξόδων με ένα PLC.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθηθεί η βαθύτερη κατανόηση του βιομηχανικού αυτοματισμού και της συμπεριφοράς ενός συστήματος, ενώ παράλληλα δίνεται στους μαθητές η πρακτική εμπειρία και οι δεξιότητες κριτικής σκέψης που θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν πραγματικές προκλήσεις στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προγραμματίστε το Arduino Nano ESP32 για να κάνετε την δική σας DIY κονσόλα παιχνιδιών!

Βιομηχανικές λύσεις IoT με Arduino PRO

Το Arduino Cloud ενσωματώνει Python και JavaScript για νέα IoT projects

UNO R4: Μια νέα διάσταση στο χώρο του making