dfrobot huskylens

Αισθητήρας μηχανικής όρασης με δυνατότητες AI? Γνωρίστε το HuskyLens!

Το HuskyLens συνδυάζει το Computer Vision και το AI με έναν εύκολο και απλό τρόπο σε όλα τα project ρομποτικής σας!

Χρειάστηκε ποτέ να ενσωματώσετε εύκολα έναν AI αισθητήρα όρασης με δυνατότητες machine learning στο project σας; Εαν ναι, τότε το HuskyLens της DFRobot μπορεί κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεστε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μαζί με πολλές άλλες εκπληκτικές λειτουργίες!

Ανακαλύψτε μια διαδραστική εμπειρία και μεταμορφώστε τα project σας, αναγνωρίζοντας, παρακολουθώντας και αντιδρώντας με ευκολία στα οπτικά ερεθίσματα του περιβάλλοντος σας.

Το HuskyLens, προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού ενός ισχυρού επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης (AI), μιας κάμερας και μιας οθόνης. Διαθέτει ενσωματωμένες  λειτουργίες Computer Vision και AI και απλό σχεδιασμό με 2 βασικά κουμπιά (κουμπί function, με κύλιση δεξιά- αριστερά για επιλογή λειτουργίας και αλλαγή των παραμέτρων, και κουμπί εκμάθησης, για εκπαίδευση μοντέλου AI).

Το HuskyLens συνδέεται με το Arduino, το Raspberry Pi, το micro:bit ή το LattePanda σας, ενώ υπάρχει υποστήριξη με συμβατές βιβλιοθήκες (όπως η Arduino library) για να επεξεργαστείτε και να μελετήσετε εύκολα τα δεδομένα που θα συλλέξετε.

HuskyLens  compatibility

Μέσω της θύρας UART / I2C, το HuskyLens μπορεί να συνδεθεί με την πλακέτα της επιλογής σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε χιλιάδες project χωρίς να παίζετε με πολύπλοκους αλγορίθμους ή ακόμα και να λειτουργήσει ως αυτόνομη συσκευή  και να τρέξει τις συστημικές λειτουργίες του!

Τα πρωτόκολλα UART και I2C διευκολύνουν την αποτελεσματική μεταφορά δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι ο αισθητήρας όρασης μπορεί εύκολα να μεταδίδει πληροφορίες και να λαμβάνει εντολές από τις συνδεδεμένες πλακέτες. Αυτή η διαλειτουργικότητα ενισχύει τη χρηστικότητα του HuskyLens σε project που επιθυμούν να ενσωματώσουν προηγμένες δυνατότητες μηχανικής όρασης εύκολα και απροβλημάτιστα!

HuskyLens ips touch screen

Η ενσωματωμένη οθόνη IPS 2,0 ιντσών λειτουργεί όχι μόνο ως περιβάλλον χρήσης (UI), αλλά και για να λαμβάνετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το πώς η κάμερα χειρίζεται μια κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να τη συνδέσετε σε υπολογιστή.

Το ενσωματωμένο User Interface παρέχει ένα εύχρηστο μενού με πολλές δυνατότητες για γρήγορη πρόσβαση στις συστημικές λειτουργίες.

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα εύκολης ρύθμισης και παραμετροποίησης διαφόρων λειτουργιών και αλγορίθμων με το πάτημα του κουμπιού function.

Το κουμπί function χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την προσαρμογή, την αλλαγή και την επιβεβαίωση του μενού ρυθμίσεων. Όταν πατηθεί το κουμπί, εμφανίζεται το μενού. Μπορείτε να επιλέξετε την λειτουργία που θέλετε και να πλοηγηθείτε στο μενού με μια κύλιση του κουμπιού προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

Το HuskyLens έχει σχεδιαστεί για να είναι έξυπνο. Διαθέτει την ενσωματωμένη λειτουργία μηχανικής μάθησης που επιτρέπει στο HuskyLens να αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα. Επιπλέον, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί εκμάθησης, το HuskyLens ξεκινάει να μαθαίνει συνεχώς νέα δεδομένα ακόμη και από διαφορετικές γωνίες θέασης και σε διάφορες αποστάσεις (εκμάθηση μοντέλου).

Όσο περισσότερα μαθαίνει, τόσο πιο ακριβές γίνεται!

HuskyLens ai chip

Το HuskyLens τροφοδοτείται από το AI chip Kendryte K210, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε συστήματα μηχανικής όρασης. Το Kendryte K210 παρέχει αξιοσημείωτη ταχύτητα και επιτρέπει την ανάλυση και αναγνώριση σύνθετων οπτικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό δίνει στο HuskyLens την ικανότητα να αναγνωρίζει και να κατηγοριοποιεί γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, χρώματα και κινήσεις, καθιστώντας το ένα ευέλικτο εργαλείο για ποικίλες εφαρμογές ρομποτικής αλλά και διαδραστικά project. Η ικανότητά του να εκτελεί περίπλοκες εργασίες νευρωνικών δικτύων σε υψηλές ταχύτητες κάνει το HuskyLens ένα πανίσχυρο εργαλείο έξυπνης όρασης και τεχνητής νοημοσύνης.

Η σειρά Gravity της DFRobot αποτελεί ένα μεγάλο οικοσύστημα από αισθητήρες και modules. Το Huskylens είναι ίσως το πιο εξελιγμένο προϊόν της σειράς! Η θύρα Gravity του δίνει την δυνατότητα να συνδεθεί με ένα μόνο καλώδιο με όλα τα 4-pin modules της σειράς, δημιουργώντας έτσι μια τεράστια δυναμική στις ικανότητές του!

gravity cable jst ph

Το HuskyLens είναι εξοπλισμένο με πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως αναγνώριση προσώπου, παρακολούθηση αντικειμένων, αναγνώριση αντικειμένων, παρακολούθηση γραμμής, αναγνώριση χρώματος και αναγνώριση QR code.

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα πολλαπλούς αλγορίθμους. Για παράδειγμα, ο αλγόριθμος εντοπισμού γραμμής και ο αλγόριθμος αναγνώρισης QR code μπορούν να τρέξουν ταυτόχρονα, επιτρέποντας για παράδειγμα στο ρομπότ σας όχι μόνο να ακολουθεί μια γραμμή, αλλά και να διαβάζει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να στρίψει.

HuskyLens gesture learning

Οι ικανότητες εντοπισμού αντικειμένου του HuskyLens μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκμάθηση συγκεκριμένων κινήσεων (όπως για παράδειγμα χειρονομίες). Είναι σε θέση να αναγνωρίζει αυτά τα μοτίβα κίνησης των χεριών και να ακολουθεί τις θέσεις τους. Με αυτά τα δεδομένα, η δημιουργία διαδραστικών project δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη.

Το HuskyLens μπορεί να αναγνωρίσει και να ακολουθήσει γραμμές. Το line following δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο της ρομποτικής, όμως τις περισσότερες φορές απαιτεί ρύθμιση των παραμέτρων του εκάστοτε ρομπότ, πράγμα που μπορεί να πάρει χρόνο ή να μην δουλέψει πολύ καλά.

HuskyLens  line tracking and qr

Η έξυπνη AI κάμερα του HuskyLens παρέχει έναν νέο τρόπο για την παρακολούθηση γραμμής: απλά κάντε κλικ στο κουμπί εκμάθησης, και το HuskyLens θα ξεκινήσει να μαθαίνει και να παρακολουθεί νέες γραμμές. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε δικές σας πίστες με αυτοσχέδιες γραμμές για να το τεστάρετε!

Η ίδια τεχνολογία επιτρέπει στο HuskyLens να αναγνωρίσει πρόσωπα και να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί για παράδειγμα να επιτρέψει στο ρομπότ σας να σας αναγνωρίζει, να καταλαβαίνει τις χειρονομίες και τις εντολές σας ή να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε αντικείμενα!

HuskyLens face recognition and robot eyes
HuskyLens with pan tilt servo

Συνδυάζοντας το με ένα pan tilt servo μπορείτε ακόμα και να ακολουθήσετε κινούμενα αντικείμενα.

Ανακαλύψτε το Huskylens μέσα από τα project της DFRobot και δημιουργήστε τα δικά σας AI project!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ετοιμαστείτε να δώσετε νέα διάσταση στα project σας με το Arduino GIGA R1 WiFi

Μεταμορφώστε το micro:bit σας με αξεσουάρ!

Κρατήστε το σκορ σας στο μπάσκετ με ένα Arduino Nano 33 BLE Sense

Gravity, η δύναμη του γρήγορου prototyping στα χέρια σας!