arduino

Έξυπνα παράθυρα και περσίδες με Arduino!

Έξυπνο σπίτι ή γραφείο? Αυξήστε την ενεργειακή απόδοση του χώρου σας με αυτοματοποιημένα παράθυρα και στόρια με την Arduino! Πάρτε το smart home στα χέρια σας!

Όταν ασχολείστε με τον έλεγχο του κλίματος σε εσωτερικούς χώρους, υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως ο εξωτερικός καιρός, η ανοχή των ανθρώπων στις ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες και το επιθυμητό επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας. Τα παράθυρα μπορούν να δυσκολέψουν την επίτευξη του στόχου αυτού, καθώς αφήνουν να περάσει μεγάλη ποσότητα φωτός και θερμότητας και αποτελούν συχνά περιοχές με ανεπαρκή μόνωση.

Με αυτό τον προβληματισμό ο Jallson Suryo ανέπτυξε ένα πρωτότυπο που στοχεύει στην αυτόματη εξισορρόπηση αυτών των αναγκών χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) που παρέχει το Arduino Nano 33 BLE Sense σε συνδυασμό με το Nicla Voice.

ARDUINO

Πίσω από το project

Το έξυπνο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου του Suryo χρησιμοποιεί τις δύο ξεχωριστές πλακέτες, με το Nano 33 BLE Sense να χειρίζεται τη λειτουργία των περιβαλλοντικών αισθητήρων και το Nicla Voice να ακούει ορισμένους περιφερειακούς ήχους. Οι θόρυβοι βροχής και κεραυνού μεταφορτώθηκαν από ένα υπάρχον σύνολο δεδομένων, κατηγοριοποιήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ανάλογα και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση ενός μοντέλου ταξινόμησης ήχου Syntiant για τον επεξεργαστή NDP120 του Nicla Voice. Παράλληλα, τα δεδομένα καιρού και φωτισμού περιβάλλοντος συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες του Nano και συνδυάστηκαν σε διαφορετικά δείγματα με ανάλογη ονομασία για ηλιόλουστες, συννεφιασμένες, υγρές, ιδανικές και ξηρές συνθήκες.

ARDUINO

Μετά την ανάπτυξη των αντίστοιχων μοντέλων ταξινόμησης της πλακέτας, ο Suryo πρόσθεσε κάποιο πρόσθετο κώδικα που γράφει νέα δεδομένα I2C από το Nicla Voice στο Nano, τα οποία υποδεικνύουν αν υπάρχουν ήχοι βροχής/καταιγίδας. Εάν ναι, το Nano μπορεί να κλείσει αυτόματα το παράθυρο μέσω σερβοκινητήρων, ενώ άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να ρυθμίσουν τη θέση των περσίδων. Με αυτή την τεχνική χρήσης πολλαπλών αισθητήρων, μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερο ποιοτικό επίπεδο για έλεγχο μεγαλύτερης ακρίβειας στα παράθυρα ενός κτιρίου, και έτσι να γίνει προσπάθεια μείωσης του κόστους θέρμανσης, εξαερισμού, και κλιματισμού ενός κτιρίου ή σπιτού (HVAC).

Δείτε αναλυτικά το project του Jallson Suryo στο EDGE IMPULSE

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δημιουργώντας έξυπνες συσκευές IoT με το ChatGPT και το Arduino Cloud: Ένα ταξίδι στην αλληλεπίδραση με τη φυσική γλώσσα

Γνωρίστε το νέο Arduino GIGA Display Shield!

Γνωρίστε τα Arduino Nano. Μικρό μέγεθος – Τεράστιες δυνατότητες!

Portenta Hat Carrier: Προσθέστε Raspberry Pi® Hats στα Arduino project σας