Arduino Giga R1 WIFI

Ετοιμαστείτε να δώσετε νέα διάσταση στα project σας με το Arduino GIGA R1 WiFi

Ετοιμαστείτε για νεες δυνατότητες σε project με ρομποτική, IoT, μουσική, computer vision και digital fabrication με το Arduino GIGA R1 WiFi!

Μια νέα πλακέτα προστίθεται στην οικογένεια Arduino και είναι η πιο ισχυρή που έχει σχεδιαστεί ποτέ για κατασκευαστές, μηχανικούς και δημιουργούς: παρουσιάζουμε το Arduino GIGA R1 WiFi. Συνδυάζοντας την διασκέδαση και τις εκπληκτικές επιδόσεις, ανοίγει μια πόρτα σε άπειρες δυνατότητες στη ρομποτική, το IoT, τη μουσική, το computer vision, το digital fabrication και σε κάθε είδους project που περιλαμβάνει μηχανές, περιβάλλοντα χρήσης και επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο.

Η Arduino ανέπτυξε ένα νέο προϊόν για φιλόδοξους κατασκευαστές, το οποίο προσφέρει όλη τη δύναμη του μικροελεγκτή STM32H7 στην ίδια διάταξη πλακέτας με τις δημοφιλείς πλακέτες Mega και Due – και σε προσιτή τιμή. Είναι το ιδανικό εργαλείο για καλλιτέχνες, gamers, σχεδιαστές ήχου, ερευνητές και πολλούς άλλους, για να δώσουν νέα διάσταση στα project τους, να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες και να αποδώσουν μεγαλύτερη δυναμική και ευελιξία στις δημιουργίες τους.

Ανεβείτε επίπεδο και γίνετε πιο δημιουργικοί από ποτέ!

Το GIGA R1 WiFi είναι “δύο εγκέφαλοι σε έναν” χάρη στον διπύρηνο μικροελεγκτή (Cortex®-M7 core στα 480 MHz και Cortex®-M4 στα 240 MHz), ο οποίος σας επιτρέπει να τρέχετε ταυτόχρονα δύο προγράμματα Arduino – ή, γιατί όχι, ένα πρόγραμμα Arduino και ένα MicroPython. Με αυτή την αρχιτεκτονική, μπορείτε να διαχωρίσετε τη λογική υψηλότερου επιπέδου, όπως οι οθόνες, τα περιβάλλοντα χρήστη και τα δίκτυα, από εργασίες που απαιτούν γρήγορους και απαιτητικούς χρόνους, όπως ο έλεγχος κινητήρων.

Η πλακέτα τροφοδοτείται στα 24V και ο αριθμός των pins φτάνει στον αστρονομικό και μάλλον μοναδικό αριθμό των 76 (εκ των οποίων 12 αναλογικά, 13 PWM, 4 σειριακές θύρες, 3 I2C, 2 SPI, 1 FDCAN, 1 SAI). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά χωράνε στο ίδιο footprint με το Mega, επειδή η διάταξη είναι βελτιωμένη με επιπλέον pins στη μέση, ώστε να μπορείτε να ενισχύσετε τα υπάρχοντα projects ή να υλοποιήσετε νέες ιδέες πιό εντυπωσιακά και με λιγότερο κόπο.

Ακόμα περισσότερες δυνατότητες

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το GIGA R1 WiFi σας παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi® και Bluetooth® Low Energy μέσω ενός υψηλής ποιότητας module Murata 1DX που υποστηρίζει εξωτερική κεραία. Η πλακέτα διαθέτει υποδοχή USB-C® για τροφοδοσία, προγραμματισμό και δυνατότητα HID (δηλαδή προσομοίωση ποντικιού ή πληκτρολογίου όταν είναι συνδεδεμένη σε υπολογιστή), αλλά επιπλέον διαθέτει και υποδοχή USB-A που παρέχει δυνατότητα USB host, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε ένα USB stick ή άλλη μονάδα αποθήκευσης, καθώς και ένα εξωτερικό ποντίκι ή πληκτρολόγιο. Ένα audio jack εισόδου-εξόδου 3,5 mm θα σας επιτρέψει να κάνετε πραγματικότητα πολλά project ήχου και μουσικής, ενώ τα pin της κάμερας και της οθόνης θα φροντίσουν για όλα τα υπόλοιπα, όποτε θέλετε να δημιουργήσετε περιβάλλοντα χρήστη (UI), πίνακες ελέγχου ή άλλα δημιουργικά και διαδραστικά project. Αυτό καθιστά τη δημιουργία του δικού σας synth ή του δικού σας visual installation όχι μόνο εφικτή, αλλά και ευκολότερη. Κάτι που μας αρέσει γιατί πιστεύουμε ότι η τεχνολογία πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε όλους να σκέφτονται, να δημιουργούν και να καινοτομούν.

Τέλος, με το Arduino Cloud μπορείτε εύκολα να συνδέσετε την πλακέτα, να δημιουργήσετε ολοκληρωμένους πίνακες ελέγχου και να ελέγξετε το project σας από το smartphone σας χρησιμοποιώντας το app.

Aναπτύξτε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές σας, με τον συνδυασμό του GIGA R1 WiFi, με το Arduino GIGA Display Shield για γρήγορα και υψηλής απόκρισης γραφικά interfaces!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arduino UNO R4 – ένα τεράστιο βήμα στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα

Γνωρίστε το νέο Arduino GIGA Display Shield!

Arduino Opta: Το microPLC με δυνατότητες βιομηχανικού IoT

Γνωρίζοντας την Arduino