kitronik

Μια διασκεδαστική εισαγωγή στη ρομποτική με την Kitronik!

Με τα Inventor's Kit, :MOVE mini buggy, :ZIP Halo και :GAME Zip 64, η Kitronik σας μαθαίνει τον κόσμο του coding με ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο!

Αν θέλετε να μάθετε να προγραμματίζετε χρησιμοποιώντας hardware, τότε η Kitronik είναι ιδανική λύση για εσάς! Διαθέτει μια σειρά από εκπαιδευτικά προϊόντα προγραμματισμού που βοηθούν μαθητές (8-14 χρονών) και ενήλικες χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην εκμάθηση προγραμματισμού και σε επίπεδο λoγισμικού (software) αλλά και υλικού (hardware)!

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σειράς προϊόντων λειτουργεί με το BBC micro:bit, υπάρχουν επίσης προϊόντα για όσους θέλουν να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi Pico ή πλακέτες Arduino!

Ό,τι κι αν αναζητάτε, τα περισσότερα προϊόντα συνοδεύονται από μια σειρά “πειραμάτων” ή δραστηριοτήτων προγραμματισμού που καθοδηγούν τον χρήστη στο πώς να χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες του προϊόντος.

Η Kitronik είναι μια εταιρεία Μηχανικών, Σχεδιαστών, Κατασκευαστών και Εκπαιδευτικών που είναι παθιασμένοι με το αντικείμενο τους και τους στόχους τους. Από το 2005 παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας για την Εκπαίδευση και τους Makers. Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν & να εμπλέξουν ανθρώπους όλων των ικανοτήτων αλλά και να να διευρύνουν τις γνώσεις τους στα Ηλεκτρονικά, τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό.

Παράλληλα, προσφέρουν μια καλά σχεδιασμένη, και κατασκευασμένη, καινοτόμο σειρά προϊόντων συνοδευόμενη από δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.

Η ιδέα της Kitronik γεννήθηκε το 2005 από τον Geoff Hampson και τον Kevin Spurr οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο Loughborough στον τομέα της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, αποφάσισαν να καλύψουν το κενό που υπήρχε στα διαθέσιμα μέσα εκπαίδευσης για όσους μόλις ξεκινούσαν την ενασχόληση τους με τα ηλεκτρονικά. Δεν πήρε πολύ καιρό για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους!

Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία διαθέτει μια σειρά από project κιτ για ηλεκτρονικά (Inventor’s Kit, Lesson in a Box και Simple Robotics Kit for the BBC micro:bit, Discovery Kit), διάφορα εξαρτήματα, αισθητήρες, εργαλεία και εξοπλισμό δοκιμών, καθώς και προϊόντα ηλεκτρονικής κλωστοϋφαντουργίας (e-textiles / Electro-Fashion), συμπεριλαμβανομένων αγώγιμων κλωστών.

Το 2012 το BBC, αναγνωρίζοντας το αυξανόμενο χάσμα τεχνολογικών δεξιοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιχείρησε να αναπτύξει μια τεχνολογία την οποία θα έδινε δωρεάν σε ένα εκατομμύριο Βρετανούς μαθητές και η οποία θα τους ενθάρρυνε να γράφουν κώδικα και να κατασκευάζουν πράγματα αντί να είναι απλοί καταναλωτές, προσπαθώντας έτσι να γεφυρώσει το χάσμα τεχνολογικών δεξιοτήτων στις νέες ηλικίες. Το BBC συγκέντρωσε μια ομάδα 29 εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Kitronik, για την παραγωγή του micro:bit. Το micro:bit εχει πια εδραιωθεί ως, ίσως η πιό διαδεδομένη πλακέτα για εκμάθηση προγραμματισμού σε σχολικό πλαίσιο και σε μικρές ηλικίες.

Η Kitronik ανέπτυξε διδακτικό και μαθησιακό υλικό για σχολεία και χάρισε επίσης 5.500 σετ ραπτικής ηλεκτρονικών υφασμάτων (e-textile) σε καθηγητές Σχεδιασμού και Τεχνολογίας για να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο το BBC micro:bit μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ηλεκτρονικών ενδυμάτων (wearable electronics). Η εταιρεία ανέπτυξε επίσης υποστηρικτικά ηλεκτρονικά συστήματα και κιτ, όπως μια πλακέτα ηλεκτρονικού ελέγχου κινητήρα και το Inventors kit, σχεδιασμένα για να διευκολύνουν τους μαθητές να μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν και να ελέγχουν ηλεκτρονικά κυκλώματα με κώδικα.

kitronik

Μετά την παρουσίαση του σε μαθητές βρετανικών σχολείων, το BBC micro:bit έγινε διαθέσιμο στο ευρύ κοινό για αγορά και η Kitronik επέκτεινε τη γκάμα των εκπαιδευτικών κιτ για micro:bit με κιτ ρομποτικής, το :MOVE mini buggy, ένα RGB LED δαχτυλίδι, το :ZIP Halo, το :GAME Zip 64 και πολλά άλλα προϊόντα.

kitronik simple robotics kit - lesson in a box

Στο πλαίσιο του “Kitronik University“, έχουν αναπτυχθεί σχέδια μαθήματος για εκπαιδευτικούς που απευθύνονται στην κατηγορία KS3 (ηλικίες 11-14) σε συνέργασία με την Lorraine Underwood, ενώ υπάρχουν και μαθήματα για micro:bit που απευθύνονται σε ηλικίες απο 8+.

Simple Robotics Kit / Lesson in a Box

Ατομικά κιτ και Πακέτα σχολικής τάξης (Ηλικίες 8+)

Το Simple Robotics Kit (ατομικό κιτ) και το Lesson in a Box (Πακέτο τάξης) είναι ένα πλήρες σύνολο ηλεκτρονικών και διδακτικών πόρων που επιτρέπουν τη διεξαγωγή διαθεματικών μαθημάτων ρομποτικής με micro:bit χωρίς να απαιτείται ειδική εκπαίδευση. Το σετ και οι διδακτικοί πόροι έχουν δοκιμαστεί από μαθητές σε πραγματικές συνθήκες και έχουν αναπτυχθεί από εκπαιδευτικούς.

kitronik microbit robot simple robotics

Το Simple Robotics κιτ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον κόσμο της ρομποτικής. Θα σας βοηθήσει να κατασκευάσετε το δικό σας ρομπότ με microbit. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι απλό στην κατασκευή του ακόμα και από τα πιο μικρά χεράκια. Από το χαρτονένιο σασί του (που δίνει δυνατότητες προσωποποίησης) μέχρι τις συνδέσεις των καλωδίων με κροκοδειλάκια, όλα συναρμολογούνται με τρόπο που να να κάνει όλες τις ιδέες πιθανές και εύκολες!

Το κιτ “Lesson in a Box” είναι το πακέτο τάξης του Simple Robotics και περιλαμβάνει όλο το υλικό και τις οδηγίες που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε μαθήματος. Ο μόνος πρόσθετος εξοπλισμός που απαιτείται είναι τα micro:bits.

Σε κάθε κουτί υπάρχουν 10 πλήρη σετ για τους μαθητές, με ένα επιπλέον σετ για τον εκπαιδευτικό για να κάνει την επίδειξη. Όλα είναι συσκευασμένα σε έναν ανθεκτικό επαναχρησιμοποιήσιμο κουτί που θα κρατήσει τα κιτ ασφαλή και συγκεντρωμένα για πολλαπλές χρήσεις.

kitronik  lesson in a box

Όλη η διδακτική ύλη είναι διαμορφωμένη με τρόπο “φιλικό” προς τον εκπαιδευτικό, συμπεριλαμβανομένων σημειώσεων, τεχνικών, σχεδίων μαθήματος και τετραδίων εργασίας ή φύλλων εργασίας.

Αυτά παρέχονται σε μορφή Microsoft Word, PowerPoint καθώς και σε μορφή PDF, τα οποία μπορείτε να αντιγράψετε, να τροποποιήσετε και να εκτυπώσετε για να ταιριάζουν στο δικό σας στυλ διδασκαλίας.

Inventor’s Kit

Ατομικά κιτ και Πακέτα σχολικής τάξης (Ηλικίες 11+)

Το Inventor’s Kit της Kitronik διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές, με στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τη χρήση του BBC micro:bit, του Arduino ή του Raspberry Pi Pico (ανάλογα με το Kit της επιλογής σας).
Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να ξεκινήσουν με τον προγραμματισμό και την αλληλεπίδραση του εξοπλισμού και, όπως στην περίπτωση του Raspberry Pi Pico, παρέχει επίσης στους μαθητές έναν εξαιρετικό τρόπο για να μάθουν πώς να κατασκευάζουν και να ελέγχουν ηλεκτρονικά κυκλώματα με το Pico και τη MicroPython.

kitronik inventor's kit

Το Inventor’s Kit περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε πειράματα, όπως LED, μοτέρ, φωτοαντιστάσεις (LDRs), πυκνωτές και όπως πάντα ένα εύκολο και επεξηγηματικό βιβλίο οδηγιών που σας καθοδηγεί στη δημιουργία των πειραμάτων.

Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό, ενώ θα καταφέρετε να προγραμματίζετε και να δημιουργείτε κυκλώματα σε χρόνο μηδέν!

Kitronik :MOVE

Ατομικά κιτ και Πακέτα σχολικής τάξης (Ηλικίες 11+)

Το Kitronik :MOVE Motor αποτελεί μια διασκεδαστική εισαγωγή στη ρομποτική σε συνδυασμό με το BBC micro:bit . Μάθετε για την κίνηση, πώς να αξιοποιείτε το φως και τον ήχο, να κάνετε ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων και πώς να προγραμματίζετε το :MOVE Motor για να ακολουθεί μια γραμμή. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις λειτουγίες ραδιοσυχνοτήτων (radio) του micro:bit, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!

Το :MOVE Motor μπορεί να προγραμματιστεί με Microsoft MakeCode. Η Kitronik έχει δημιουργήσει ένα σύνολο μπλοκ στο MakeCode ειδικά για τον προγραμματισμό του :MOVE. Αν νιώθετε πιο προχωρημένοι, μπορείτε να το προγραμματίσετε και με Python.

Kitronik :MOVE

Ακολουθώντας την εκπαιδευτική φιλοσοφία της Kitronik, μέσα στο κουτί υπάρχουν οδηγίες για να ξεκινήσετε ενώ μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο δωρεάν σεμινάρια με αναλυτικές οδηγίες για επιπλέον project.

Kitronik :MOVE

Το Kitronik :MOVE mini MK 2 είναι η τελευταία έκδοση του :MOVE mini, του ρομπότ 2 τροχών με αυτόνομη λειτουργία, ιδανικό για project τηλεχειρισμού. Ελέγχεται μέσω Bluetooth ή με τη χρήση ενός δεύτερου BBC microbit μέσω της λειτουργίας radio (ραδιοσυχνοτήτων).

Με ανανεωμένο σχεδιασμό στους τροχούς για εξαιρετική πρόσφυση, το MK2 πηγαίνει εκεί που το V1.0 δεν μπόρεσε! Τροφοδοτείται από δύο σερβοκινητήρες, η ταχύτητα των οποίων μπορεί να ελεγχθεί μέσω PWM (Pulse Width Modulation), κάτι που είναι εύκολο να γίνει χρησιμοποιώντας τα μπλοκ Servo στο MakeCode!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το Arduino Cloud ενσωματώνει Python και JavaScript για νέα IoT projects

Καταγραφή δεδομένων με το BBC micro:bit

Δημιουργώντας έξυπνες συσκευές IoT με το ChatGPT και το Arduino Cloud: Ένα ταξίδι στην αλληλεπίδραση με τη φυσική γλώσσα

Φτιάξτε τα πιο δημιουργικά δώρα Χριστουγέννων!