Arduino-Cloud

Το Arduino Cloud ενσωματώνει Python και JavaScript για νέα IoT projects

Το Arduino Cloud ενσωματώνει, σύγχρονες γλώσσες όπως Python, JavaScript και MicroPython για να απογειώσει τα IoT project σας

Το Internet of Things (IoT) έχει γίνει πια ένας πολύ διαδεδομένος όρος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που κυμαίνονται από ενσωματωμένα συστήματα μικρής κλίμακας έως και πολύπλοκες συσκευές δικτύου. Μέχρι πρότινος, η ανάπτυξη του IoT ήταν ταυτόσημη με τον προγραμματισμό σε απαιτητικές γλώσσες όπως η C και η C++.

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, με σύγχρονες γλώσσες όπως η Python και η JavaScript να κερδίζουν έδαφος στο χώρο του IoT για συσκευές που τρέχουν με Linux ή άλλα λειτουργικά συστήματα, αλλά και με MicroPython για συσκευές με μικρότερων απαιτήσεων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης της, η Arduino ανακοινώνουνει την δημιουργία μιας ροής εργασιών στην πλατφόρμα του Arduino Cloud, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν αρμονικά τις συσκευές που βασίζονται στις γλώσσες αυτές με το Cloud, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν πλήρως τις δημιουργικές προοπτικές τους στις λύσεις IoT.

Νέα λειτουργία “Manual setup” για την ροή εργασιών σας

Μέχρι τώρα, το Arduino Cloud επέτρεπε τη δημιουργία συσκευών βασισμένων σε hardware Arduino ή ESP32/ESP8266, με αυτόματη δημιουργία κώδικα σε C/C++ χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη του Arduino IoT Cloud. Αυτή η ροή εργασίας διέθετε αυτόματη διάταξη και διαμόρφωση πινάκων (boards) εντός της πλατφόρμας. Ωστόσο, η διαδικασία δημιουργίας νέων συσκευών εχει επεκταθεί για να δημιουργήσει μια νέα ροή εργασιών, η οποία φιλοξενεί εφαρμογές προγραμματισμένες σε Python, MicroPython ή JavaScript, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας γενιάς εφαρμογών και συσκευών που μπορούν να συνδεθούν στο Arduino Cloud.

Αυτή η νέα ροή εργασιών, γνωστή ως “Manual Setup για οποιαδήποτε συσκευή”, παρέχει στους χρήστες διαπιστευτήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στις εφαρμογές Python, MicroPython ή JavaScript. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να προγραμματίζουν τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας το περιβάλλον που προτιμούν. Η ενσωμάτωση με το Arduino Cloud μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση βιβλιοθηκών που έχουν αναπτυχθεί σε κάθε υποστηριζόμενη γλώσσα.

Πλήρης βιβλιοθήκη παραδειγμάτων, μαζί με ένα ευρύ φάσμα βοηθητικού υλικου, υποστηρίζει τους χρήστες σε όλη τη διαδικασία υλοποίησης.

Arduino Cloud

Προσφέροντας αυτή την ευέλικτη ροή εργασιών, το Arduino Cloud αναγνωρίζει τις διαφορετικές απαιτήσεις και προτιμήσεις των προγραμματιστών. Είτε προτιμάτε την ευκολία της αυτόματης λειτουργίας είτε την ευελιξία της χειροκίνητης παραμετροποίησης, η επιλογή είναι πλέον στα χέρια σας.

Τι δυνατότητες έχετε?

Python: Η καλύτερη επιλογή για AI

Η Python είναι μια ευέλικτη και ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη συσκευών IoT. Η απλότητα, η αναγνωσιμότητά της και το εκτεταμένο οικοσύστημα βιβλιοθηκών της, την καθιστούν ιδανική επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους προγραμματιστές. Το ευρύ οικοσύστημα βιβλιοθηκών της Python παρέχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο φάσμα προκατασκευασμένων ενοτήτων και λειτουργιών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τον υπάρχοντα κώδικα και να επιταχύνουν την ανάπτυξη του. Επιπλέον, η ενεργή και υποστηρικτική κοινότητα της Python προσφέρει πληθώρα γνώσεων και πόρων, διευκολύνοντας την αντιμετώπιση προβλημάτων, την αναζήτηση συμβουλών και τη μάθηση από τις εμπειρίες άλλων.

Η Python δεν είναι μόνο μια ευέλικτη γλώσσα για την ανάπτυξη συσκευών IoT, αλλά και η de facto τυποποιημένη γλώσσα και περιβάλλον για τον προγραμματισμό AI. Το εκτεταμένο οικοσύστημα βιβλιοθηκών της, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών βιβλιοθηκών όπως οι TensorFlow, PyTorch και scikit-learn, καθιστά την Python τη γλώσσα επιλογής για την υλοποίηση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και deep learning. Η διαθεσιμότητα αυτών των βιβλιοθηκών, σε συνδυασμό με την έξυπνη λειτουργία σύνταξης κώδικα και την ευελιξία της Python, επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να αναπτύσσουν εξελιγμένα μοντέλα AI και να τα ενσωματώνουν αρμονικά σε εφαρμογές IoT.

Η κυριαρχία της Python στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνει περαιτέρω την αξία της για την ανάπτυξη συσκευών IoT, καθώς επιτρέπει στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και να ξεκλειδώσουν προηγμένες λειτουργίες στις λύσεις IoT.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης των εφαρμογών Python σας με το IoT Cloud.

MicroPython: Η δύναμη της Python σε μικρούς επεξεργαστές

Η MicroPython είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για την ανάπτυξη IoT λόγω της απλότητας, της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας της. Υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες μικροελεγκτών, όπως το Arduino, το ESP32 και το Raspberry Pi Pico, προσφέροντας συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών. Με τη γνώριμη σύνταξη της Python, η MicroPython είναι εύκολη στην εκμάθηση και τη χρήση, κάνοντας προσιτή την γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπων και την ανάπτυξη τους. Βελτιστοποιεί τη χρήση μνήμης και την απόδοση κατά το χρόνο εκτέλεσης, ακόμη και σε συσκευές με περιορισμένους πόρους. Η MicroPython επωφελείται από ένα εκτεταμένο οικοσύστημα βιβλιοθηκών, επιτρέποντας τη γρήγορη ενσωμάτωση λειτουργιών και τη διαλειτουργικότητα με άλλες πλατφόρμες IoT.

Η ενεργή κοινότητά της παρέχει άφθονους πόρους, υποστήριξη και ένα ζωντανό οικοσύστημα για καινοτομίες του IoT. Συνοπτικά, η MicroPython είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την κατασκευή αποδοτικών και πλούσιων σε χαρακτηριστικά συσκευών IoT.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να συνδεθείτε στο IoT Cloud χρησιμοποιώντας τη MicroPython, δείτε αυτό το άρθρο για τα πρώτα βήματα και το πλήρες σεμινάριο.

JavaScript: Event-driven εφαρμογές ανάμεσα σε πολλαπλές πλατφόρμες

Η JavaScript έχει βρει τη θέση της στην ανάπτυξη συσκευών IoT σε διάφορες πλατφόρμες. Το Node.js, ένα server-side runtime περιβάλλον, προσφέρει την event-driven και non-blocking φύση της JavaScript για τον αποτελεσματικό χειρισμό των εργασιών IoT. Το Espruino, μια πλατφόρμα JavaScript για μικροελεγκτές, επιτρέπει τον προγραμματισμό με απευθείας κωδικοποίηση σε συσκευές με περιορισμένους πόρους. Το Johnny-Five, ένα πλαίσιο JavaScript για ρομποτική και IoT, επιτρέπει τον έλεγχο και την αλληλεπίδραση με πλακέτες και λοιπά εξαρτήματα με χρήση JavaScript.

Η ευελιξία της JavaScript, η επαναχρησιμοποίηση των δεξιοτήτων ανάπτυξης διαδικτύου και οι εκτεταμένες βιβλιοθήκες την καθιστούν προσιτή επιλογή για την ανάπτυξη IoT εφαρμογών. Ο σχεδιασμός της την καθιστά εξαιρετική λύση για απαιτήσεις του IoT και η υποστήριξη της κοινότητας ευνοεί την ταχεία ανάπτυξη και ενσωμάτωση με υπηρεσίες βασισμένες στον διαδίκτυο.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σύνδεση των εφαρμογών Javascript με το IoT Cloud.

Τι είναι όμως το Arduino Cloud

Το Arduino Cloud είναι μια πλατφόρμα που απλοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης, εγκατάστασης και διαχείρισης συσκευών IoT. Υποστηρίζει ποικίλο υλικό, συμπεριλαμβανομένων πλακετών Arduino, πλακετών βασισμένων σε ESP32 και ESP8266, και διευκολύνει τους κατασκευαστές, τους λάτρεις του IoT και τους επαγγελματίες να δημιουργούν συνδεδεμένα projects χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού.

Αυτό που κάνει το Arduino Cloud να ξεχωρίζει είναι το διαδραστικό περιβάλλον του, το οποίο εξαλείφει τις πολύπλοκες εργασίες, καθιστώντας το προσιτό σε όλους τους χρήστες. Με την low-code προσέγγιση, βασισμένη στον αυτόματα παραγόμενο κώδικα, και την εκτεταμένη συλλογή παραδειγμάτων και templates, το Arduino Cloud προσφέρει έναν απλό τρόπο για να ξεκινήσουν οι χρήστες και τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στον κώδικα της εφαρμογής τους.

Το εργαλείο IoT Cloud της πλατφόρμας επιτρέπει την εύκολη διαχείριση και παρακολούθηση των συνδεδεμένων συσκευών μέσω παραμετροποιήσιμων dashboard, τα οποία παρέχουν απεικονίσεις των δεδομένων της εκάστοτε συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η πρόσβαση στο IoT Cloud μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής για κινητά Arduino IoT Cloud Remote, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται τις συσκευές τους από οπουδήποτε.

Έτοιμοι να ξεκινήσετε με το Arduino Cloud?

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Arduino Cloud για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία και τους διαθέσιμους πόρους για το Arduino IoT Cloud, όπου θα βρείτε εκτενή εγχειρίδια για να ξεκινήσετε με τη νέα ροή εργασιών του Manual Setup. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και ξεκινήστε τα δικά σας project σήμερα!

Καθώς ο χώρος του IoT συνεχίζει να εξελίσσεται, το Arduino Cloud παραμένει στην πρώτη γραμμή, υιοθετώντας την ευελιξία και τη δύναμη της Python και της JavaScript. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε αυτή τη νέα λειτουργία, να ξεκλειδώσετε τη δημιουργικότητά σας και να μοιραστείτε τα καινοτόμα projects σας με την κοινότητα του Arduino.

Δημοσιεύστε τα project σας στο Arduino Project Hub (PH), όπου και άλλοι δημιουργοί και προγραμματιστές μπορούν να ανακαλύψουν, να μάθουν και να συνεργαστούν σε λύσεις IoT που διαμορφώνουν το μέλλον.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται η συμμετοχή σε συζητήσεις της κοινότητας και η ανταλλαγή project στο φόρουμ, παρέχοντας μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, την αναζήτηση συμβουλών και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των υπόλοιπων IoT makers.

Ας διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του IoT και ας δημιουργήσουμε ένα ζωντανό οικοσύστημα καινοτομίας και ανταλλαγής γνώσεων!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Φτιάξτε τα πιο δημιουργικά δώρα Χριστουγέννων!

Προγραμμάτισε μια κινούμενη καρδιά στο BBC micro:bit σου!

Κάντε το BBC micro:bit θερμόμετρο!

Παίξτε Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί με το BBC micro:bit!