arduino

Γνωρίζοντας την Arduino

Η Arduino σχεδιάζει, κατασκευάζει και υποστηρίζει ηλεκτρονικές συσκευές και λογισμικό, επιτρέποντας σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες που αλληλεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο!

Τι είναι η Arduino?

Η Arduino σχεδιάζει, κατασκευάζει και υποστηρίζει ηλεκτρονικές συσκευές και λογισμικό, επιτρέποντας σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες που αλληλεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο. Τα προϊόντα τους είναι απλά, αξιόπιστα και εύχρηστα, έτοιμα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χρηστών, από μαθητές μέχρι κατασκευαστές, μέχρι και τους επαγγελματίες προγραμματιστές.

Η αποστολή και το όραμα της Arduino

Κάποτε υπήρχε ένα χάσμα μεταξύ του κόσμου των ηλεκτρονικών, του σχεδιασμού και του προγραμματισμού και του υπόλοιπου κόσμου. Η Arduino έχει γεφυρώσει αυτό το χάσμα. Η αποστολή της Arduino είναι να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να βελτιώσει τη ζωή του μέσω προσιτών ηλεκτρονικών και ψηφιακών τεχνολογιών.

Με την πάροδο των χρόνων, τα προϊόντα της αποτέλεσαν τους εγκεφάλους πίσω από χιλιάδες έργα, από καθημερινά αντικείμενα μέχρι σύνθετα επιστημονικά όργανα. Μια παγκόσμια κοινότητα, αποτελούμενη από φοιτητές, χομπίστες, καλλιτέχνες, προγραμματιστές και επαγγελματίες, έχει συγκεντρωθεί σε αυτή την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, με τις συνεισφορές τους να συνθέτουν έναν απίστευτο όγκο προσβάσιμης γνώσης.

Το όραμά τους είναι να καταστήσουν το Arduino διαθέσιμο σε όλους, είτε είναι φοιτητές, είτε κατασκευαστές, είτε επαγγελματίες, γι’ αυτό και έχουν πλέον τρείς κατευθύνσεις στην νοοτροπία τους. Αυτά τα τμήματα συνεργάζονται ως οικοσύστημα με κοινή κατεύθυνση: ξεκινήσανε με το Maker, και αυτό έχει εξελιχθεί στο Education για εκπαιδευτικό πλαίσιο και στο PRO για επαγγελματική χρήση.

Maker

Βρείτε δημιουργικές λύσεις στις καθημερινές σας προκλήσεις

Για τους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, στόχος της Arduino είναι να εκδημοκρατίσει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο ευκαιριών για τους δημιουργικούς ανθρώπους, είτε πρόκειται για συνδυασμένα προϊόντα, προηγμένους αισθητήρες, Cloud & Apps, μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη κλπ.

H Arduino δίνει τη δυνατότητα στα δημιουργικά μυαλά να κατακτήσουν την τεχνολογία και να λύσουν με έξυπνο τρόπο καθημερινά προβλήματα. Η πλατφόρμα απλοποιεί τη χρήση των κατά τα άλλα πολύπλοκων εργαλείων. Για παράδειγμα, ο προγραμματισμός μιας συσκευής IoT ασφαλούς σύνδεσης είναι μόλις μερικά κλικ μακριά με τη χρήση του Arduino Cloud.

Edu

Ενθαρρύνουμε τις επόμενες γενιές φοιτητών να γίνουν οι καινοτόμοι του μέλλοντος

Για τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου, του λυκείου και των πανεπιστημίων που θέλουν να προσφέρουν ουσιαστικά, διασκεδαστικά και δημιουργικά μαθήματα STEAM που επιτρέπουν σε όλους τους μαθητές να ευδοκιμήσουν, η προσέγγιση ανοικτού κώδικα του Arduino Education και το διαθεματικό περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών είναι απαραίτητα εργαλεία που αναπτύσσουν και ενδυναμώνουν τους μαθητές καθώς εξελίσσονται στην εκπαίδευση STEAM.

Τα προγράμματά για την τάξη περιλαμβάνουν κιτ, πακέτα και πλακέτες με μαθησιακές διαδρομές βασισμένες σε projects για ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Διδάσκετε εξ αποστάσεως; Υπάρχουν κιτ σχεδιασμένα για απομακρυσμένη, ατομική μάθηση, καθιστώντας την πρακτική εκπαίδευση STEAM προσβάσιμη ακόμη και όταν η τάξη δεν είναι διαθέσιμη.

Δείτε περισσότερα για το Arduino Edu

Pro

Δώστε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και του ΙοΤ

Η κατηγορία PRO έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδέουν γρήγορα και με ασφάλεια απομακρυσμένους αισθητήρες με την επιχειρησιακή λογική μέσα από μια απλή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών IoT, μεταφέροντας την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα που απολαμβάνουν οι κατασκευαστές με το Arduino στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στόχος της Arduino είναι να βοηθήσει τις εταιρείες να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα με το IoT, παρέχοντας αξιόπιστο, hackable και κατανοητό υλικό IoT και πλατφόρμες SaaS.

Το Arduino μπορεί να υποστηρίξει την πλήρη ανάπτυξη, παραγωγή και τις καθημερινές διαδικασίες παραγωγής και λειτουργίας, από hardware και firmware μεχρι και low code, Cloud αλλα και εφαρμογές για κινητά.

Δείτε περισσότερα για το Arduino Pro

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προγραμματίστε το Arduino Nano ESP32 για να κάνετε την δική σας DIY κονσόλα παιχνιδιών!

Κρατήστε το σκορ σας στο μπάσκετ με ένα Arduino Nano 33 BLE Sense

Arduino Opta: Το microPLC με δυνατότητες βιομηχανικού IoT

Φτιάξτε τα πιο δημιουργικά δώρα Χριστουγέννων!