DFRobot micro: Maqueen

Micro: maqueen, η απόλυτη πλατφόρμα εκπαιδευτικού προγραμματισμού με micro:bit!

To Maqueen είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ από την DFrobot, σχεδιασμένο για να εισάγει τους μαθητές στην εκπαίδευση STEM με διασκεδαστικό τρόπο!

Η πλατφόρμα ρομπότ micro: Maqueen αποτελεί ένα ευέλικτο και εκπαιδευτικό εργαλείο που μεταδίδει τον ενθουσιασμό της ρομποτικής και του STEAM σε μαθητές όλων των ηλικιών. Αναπτυγμένο από την DFrobot,  είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να εισάγει τους μαθητές στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, των ηλεκτρονικών και της ρομποτικής με διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο. Eίναι φιλικό για αρχάριους, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τάξεις, προγράμματα STEM και χομπίστες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον κόσμο της ρομποτικής.

Η πλατφόρμα υιοθετεί την παιχνιδιάρικη φύση και την απλή λειτουργία του BBC micro:bit, που χρησιμεύει ως εγκέφαλος του ρομπότ.

Το micro:bit επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίσουν το Maqueen χρησιμοποιώντας το Microsoft MakeBlock ή το Mind+ (με γλώσσες προγραμματισμού βασισμένες σε μπλοκ) ή την Python για πιο προχωρημένους χρήστες, παρέχοντας μια εξελικτική μαθησιακή εμπειρία για όσους ξεκινάνε τον προγραμματισμό.

Το Maqueen είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων υπερύθρων για την ανίχνευση γραμμής και την αποφυγή εμποδίων, καθώς και ενός buzzer για αναπαραγωγή μουσικής και RGB LED για πρόσθετη διαδραστικότητα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το Maqueen μια ευέλικτη πλατφόρμα για ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από απλές ασκήσεις ακολουθίας γραμμής μέχρι πιο σύνθετες εργασίες που περιλαμβάνουν ενσωμάτωση αισθητήρων και αλγορίθμους λήψης αποφάσεων.

Με μικροσκοπικό μέγεθος, και φιλικό στη χρήση σχεδιασμό, επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν γρήγορα τον γραφικό προγραμματισμό με διασκεδαστικό τρόπο, ενώ παράλληλα καλλιεργεί τα ενδιαφέροντά τους για την επιστήμη και τη λογική σκέψη. Είτε χρησιμοποιείται σε μια τάξη είτε ως μέρος ενός προσωπικού project, το micro: Maqueen ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο δυνατοτήτων για τους εκκολαπτόμενους μηχανικούς και τεχνολόγους.

Βασικά Χαρακτηριστικά:

  • Υποστήριξη για Makecode, Scratch και python .  Ξεκινήστε από την κωδικοποίηση σε μπλοκ, ενώ μαθαίνετε προγραμματισμό και λογική σκέψη και προγραμματίστε με Python σε επόμενα βήματα!
  • Μικρό μέγεθος, ευέλικτη κίνηση.
  • Πανίσχυρος μικρο-κινητήρας με μεταλλικά γρανάζια
  • Ειδικά σχεδιασμένες ρόδες POM
  • Ευέλικτη και αξιόπιστη κατασκευή, με ικανότητα υπέρβασης εμποδίων.
  • Γρήγορη συναρμολόγηση σε 4 βήματα.
  • Διαδραστικά projects με φως, ήχο, κίνηση.
  • Πολλά πρόσθετα για αναβάθμιση. Συνδυάστε το με την σειρά Maqueen Mechanic και με το micro:GamePad για να εξερευνήσετε περισσότερες δυνατότητες.

Υποστήριξη και Εκμάθηση

Εκτός από την υποστήριξη MakeBlock, Scratch και Python η DFRobot παρέχει το Mind+,  μια γραφική πλατφόρμα προγραμματισμού από την DFRobot, που υποστηρίζει python, Arduino και προγραμματισμό με χρήση μπλοκ. Είναι συμβατό με όλα τα είδη αισθητήρων, μονάδων και σχετικών εκπαιδευτικών προϊόντων της DFRobot.

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης (Quick Start Quide) έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν και να ξεκινήσουν γρήγορα την λειτουργία του Micro:Maqueen.

Περιλαμβάνει οδηγίες βήμα -βήμα για τη συναρμολόγηση, τη σύνδεση εξαρτημάτων και την προετοιμασία του για προγραμματισμό.

Οι Κάρτα παιχνιδιού του Maqueen είναι ένας χάρτης (Game Map) με 13 διαδραστικές και εκπαιδευτικές προκλήσεις που θα σας οδηγήσουν σε μια απολαυστική περιπέτεια με το ρομπότ Micro:Maqueen.

Maqueen card

Κάθε βήμα του χάρτη αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη εργασία, καθοδηγώντας σας στην εκμάθηση του ρομπότ για την εκτέλεση διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι παιχνιδιού και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας! Όσο πιο πολύ προχωράτε τόσο πιο δύσκολο γίνεται το παιχνίδι.

Το βιβλίο που περιλαμβάνεται με την πλατφόρμα ρομπότ Micro:Maqueen μπορεί να προσφέρει μια πιο εμπεριστατωμένη εξερεύνηση των εννοιών προγραμματισμού, των ηλεκτρονικών και της ρομποτικής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει projects, επεξηγήσεις των λειτουργιών των αισθητήρων και συμβουλές.

Πρόσθετες λειτουργίες!

Η λειτουργία Light Chaser του micro:maqueen του επιτρέπει να ακολουθεί τις φωτεινές πηγές μόνο του. Με ενσωματωμένους αισθητήρες, το ρομπότ μπορεί να ανιχνεύει αλλαγές στην ένταση του φωτός και να προσαρμόζει δυναμικά την κίνησή του ώστε να καταδιώκει ή να αλληλεπιδρά με το φως, επιδεικνύοντας μια παιχνιδιάρικη και διαδραστική συμπεριφορά.

Maqueen light chaser
Maqueen obstacle avoidance

Εξοπλισμένο με αισθητήρες υπερύθρων, το Micro:Maqueen είναι εξαιρετικό στην αποφυγή εμποδίων. Καθώς μετακινείται στο περιβάλλον του, το ρομπότ μπορεί να ανιχνεύει τα εμπόδια στην πορεία του και να αλλάζει έξυπνα την κατεύθυνσή του για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αυτό το χαρακτηριστικό εισάγει τους χρήστες στις αρχές της πλοήγησης με αισθητήρες.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο ρομπότ να καταστρώνει στρατηγικές και να διασχίζει τα εμπόδια που βρίσκονται στην πορεία του, επιδεικνύοντας ένα υψηλότερο επίπεδο κινητικότητας και επίλυσης προβλημάτων. Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν το ρομπότ για να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια, προωθώντας τη δημιουργικότητα και τη λογική σκέψη.

Maqueen obstacle crossing
Maqueen line tracking

Η ανίχνευση γραμμής είναι ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του Micro:Maqueen, καθιστώντας το ικανό να ακολουθεί προκαθορισμένες διαδρομές. Εξοπλισμένο με αισθητήρες υπερύθρων, το ρομπότ μπορεί να ανιχνεύει και να ακολουθεί γραμμές σε επιφάνειες, επιτρέποντάς του να πλοηγείται κατά μήκος συγκεκριμένων διαδρομών με ακρίβεια. Αυτή η δυνατότητα εισάγει τους χρήστες στην έννοια της αυτοματοποιημένης παρακολούθησης διαδρομών, βασικό στοιχείο για την κατανόηση της ρομποτικής και του αυτοματισμού.

Το Maqueen Mechanic Kit είναι ένα σετ από αξεσουάρ που είναι συμβατά τόσο με το Maqueen Lite όσο και με το Maqueen Plus, με απλή λειτουργία και μεγάλη ευελιξία στο παιχνίδι. To kit μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει την πρακτική ικανότητα των παιδιών αλλά και να τους διδάξει γνώσεις σχετικές με τα μηχανήματα κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης. Όταν το σετ συνδυάζεται με το Maqueen Lite ή το Maqueen Plus, ανοίγει το δρόμο για κάθε παιδί να πραγματοποιήσει το όνειρό του/της ως μηχανικός!

Maqueen mechanic kit
Maqueen kuskylens

Συνδυάζοντας το micro:Maqueen με τον αισθητήρα όρασης τεχνητής νοημοσύνης HuskyLens, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν ανεπτυγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Το HuskyLens επιτρέπει στο ρομπότ να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε οπτικές ενδείξεις, προσθέτοντας ένα επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης στις ικανότητές του. Αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει στο Micro:Maqueen να ανιχνεύει αντικείμενα, πρόσωπα, ακόμη και χρώματα, επεκτείνοντας το φάσμα των διαδραστικών και ευφυών συμπεριφορών του.

Η πλατφόρμα Maqueen δεν είναι μόνο ένα εκπαιδευτικό ρομπότ αλλά και μια παλέτα υλικών για απεριόριστη καινοτομία, προσκαλώντας τους χρήστες να οραματιστούν και να υλοποιήσουν τις ρομποτικές τους δημιουργίες, συνδυάζοντας νέες τεχνολογίες.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αισθητήρας μηχανικής όρασης με δυνατότητες AI? Γνωρίστε το HuskyLens!

Φωτάκι νυκτός με το BBC micro:bit!

Προγραμμάτισε μια κινούμενη καρδιά στο BBC micro:bit σου!

Μάθε, Παίξε και Εξερεύνησε με την σειρά αισθητήρων BOSON!