arduino uno r4

UNO R4: Μια νέα διάσταση στο χώρο του making

Το επαναστατικό UNO R4, που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του Arduino Day, είναι τώρα διαθέσιμο στο κατάστημά μας!

Η τέταρτη έκδοση του εμβληματικού, αγαπημένου UNO προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στον κόσμο του DIY και του making που έφερε την επανάσταση με τον απλό μικροελεγκτή 8-bit πριν από μια δεκαετία. Απογειώστε τις κατασκευαστικές σας δυνατότητες: Το UNO R4 διαθέτει έναν ταχύτατο 32-bit Arm® Cortex®-M4 και προσφέρει 16-fold αύξηση μνήμης, καθώς και περισσότερα βύσματα και επιλογές συνδεσιμότητας από ποτέ – σε δύο παραλλαγές: UNO R4 Minima και UNO R4 WiFi.

Τι περιλαμβάνει το νέο UNO;

Και οι δύο παραλλαγές σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε ή να αναβαθμίσετε εύκολα projects με βάση το UNO R3 με μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, μνήμη και ταχύτητα από τις προηγούμενες εκδόσεις – χάρη στον μικροελεγκτή RA4M1 της Renesas – διατηρώντας παράλληλα τον ίδιο παράγοντα μορφής (form factor) και την ίδια τάση λειτουργίας 5V.

  • Περισσότερη μνήμη και ταχύτερους χρόνους απόκρισης (clock): Η αύξηση μνήμης κατά 16x και ταχύτητας κατά 3x κάνουν το UNO R4 ικανό να εκτελέσει πιο ακριβείς υπολογισμούς και να χειριστεί πιο σύνθετα και εξελιγμένα project από ποτέ.
  • Νέα ενσωματωμένα περιφερειακά: Μεταξύ πολλών συναρπαστικών νέων περιφερειακών, έχετε 12-bit DAC, CAN BUS, OP AMP και θύρα SWD – το καθένα από τα οποία επεκτείνει τις κατασκευαστικές σας δυνατότητες, επιτρέποντάς σας να αντιμετωπίσετε εύκολα όλο και πιο προχωρημένα project.
  • Θύρα USB-C®: Υιοθετώντας το μικρότερο, ισχυρότερο και ανθεκτικότερο πρότυπο καλωδίων!
  • Συσκευή HID: Αυτό το στοιχείο κάνει τα διαδραστικά project ένα εκατομμύριο φορές πιο εύκολα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε περιβάλλοντα χρήστη με ελάχιστη προσπάθεια και σε ελάχιστο χρόνο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο project αυτοματισμού ή ήχου με το UNO R4 Minima – μια εξαιρετική επιλογή για τους αρχάριους προγραμματιστές, με τον ιδανικό συνδυασμό ισχυρής τεχνολογίας και προσιτής τιμής – ή μπορείτε να επιλέξετε το UNO R4 WiFi, αν χρειάζεστε πιο εξειδικευμένες λειτουργίες.

Ανακαλύψτε την εσωτερική σας δημιουργικότητα με το UNO R4 WiFi

Η έκδοση UNO R4 WiFi είναι ιδανική για όλους τους χρήστες, από αρχάριους έως έμπειρους, που θέλουν να εξερευνήσουν την αιχμή της καινοτομίας. Αυτή η ολοκληρωμένη πλακέτα διαθέτει έναν συνεπεξεργαστή ESP32-S3 που χειρίζεται την Low Energy συνδεσιμότητα Wi-Fi® και Bluetooth® , ώστε ο μικροελεγκτής RA4M1 να μπορεί να επικεντρωθεί σε άλλες εργασίες. Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Minima, προσφέρει:

  • Συνδεσιμότητα Wi-Fi® και Bluetooth®, καθώς και συμβατότητα με το Cloud: δημιουργήστε IoT projects, σχεδιάστε διαδραστικά dashboard και ελέγξτε το project σας εξ αποστάσεως.
  • LED matrix 12×8: φανταστείτε να εργάζεστε σε ένα δημιουργικό project χρησιμοποιώντας animations ή απεικονίζοντας δεδομένα αισθητήρων, χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό!
  • Ακροδέκτης Qwiic για τη γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπων: χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία συμβατών modules που μπορούν να συνδεθούν μέσω I2C, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας project και να επεκτείνετε τις δυνατότητες του UNO R4 WiFi.
  • Ενσωματωμένος μηχανισμός που ανιχνεύει λειτουργίες που μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα: αν εντοπίσει σφάλμα, όπως διαίρεση με το μηδέν, η πλακέτα τα σταματά πριν προκαλέσουν πρόβλημα και παρέχει λεπτομερή εξήγηση στη σειριακή οθόνη

Το οικοσύστημα της Arduino έχει εξελιχθεί, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, χάρη στην πανίσχυρη ιδέα του ανοιχτού κώδικα και την τεράστια κοινότητα των 30+ εκατομμυρίων δημιουργών που συνεχίζουν να μοιράζονται, να κατασκευάζουν και να βελτιώνουν. Κάθε νέο προϊόν, κάθε νέα λύση λογισμικού έχει προσθέσει νέους κόσμους – έτοιμους να καλωσορίσουν οποιονδήποτε θέλει να ενταχθεί στο οικοσύστημα αυτό. Τώρα, το UNO R4 μεταφέρει το οικοσύστημα και την κοινότητα σε μια νέα διάσταση επιδόσεων.

Massimo Banzi, συνιδρυτής του Arduino

Έτσι, αν μόλις ξεκινήσατε το ταξίδι σας με το Arduino, η κυκλοφορία του UNO R4 είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ξεκινήσετε!

Είστε ήδη λάτρης του UNO; Το UNO R4 διευκολύνει τη μεταφορά υφιστάμενων shields και projects σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και επιλεγμένοι υποστηρικτές μας βοηθούν ήδη να αναβαθμίσουμε τις βιβλιοθήκες του UNO R3.

Τι περιμένετε; Προμηθευτείτε το δικό σας UNO R4 εδω!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εύκολο Machine Learning με το Arduino_KNN

Βιομηχανικές λύσεις IoT με Arduino PRO

Arduino Opta: Το microPLC με δυνατότητες βιομηχανικού IoT

Πιστοποίηση Arduino!