chatgpt_Arduino

Δημιουργώντας έξυπνες συσκευές IoT με το ChatGPT και το Arduino Cloud: Ένα ταξίδι στην αλληλεπίδραση με τη φυσική γλώσσα

Μάθετε πως το Arduino Cloud συνεργάζεται με το ChatGPT για να δώσει νέα δυναμική στα IoT project σας μέσω των dashboard!

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία. Με την εξέλιξη της μηχανικής μάθησης και της επεξεργασίας δεδομένων, διαθέτουμε πλέον εικονικούς βοηθούς, chatbots και συστήματα φωνητικής αναγνώρισης που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και μπορούν να κατανοήσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματά μας με φυσικό, ανθρώπινο τρόπο. Μια τέτοια τεχνολογία είναι το ChatGPT, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από την OpenAI με βάση την αρχιτεκτονική GPT-3.5. Το ChatGPT έχει τη δυνατότητα να παράγει συνειδητοποιημένες ως προς το θέμα, απαντήσεις, με συνοχή, σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο επικοινωνίας.

Ενσωματώνοντας το ChatGPT και το Arduino Cloud σε IoT projects

Η ενσωμάτωση του ChatGPT και του Arduino Cloud, μιας πλατφόρμας που σας επιτρέπει να αναπτύσσετε και να διαχειρίζεστε συσκευές IoT με τον πιο εύκολο τρόπο, ανοίγει έναν ολοκαίνουργιο κόσμο δυνατοτήτων για εφαρμογές IoT. Συνδυάζοντας τις δυνατότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας του ChatGPT με την πλατφόρμα IoT του Arduino Cloud, μπορούμε να δημιουργήσουμε έξυπνες συσκευές που μπορούν να κατανοούν και να ανταποκρίνονται σε ερωτήματα φυσικής γλώσσας, καθιστώντας την εμπειρία του χρήστη πιο ομαλή και διαδραστική. Για παράδειγμα, φανταστείτε ένα σύστημα smart home (εξυπνου σπιτιού) που μπορεί να ελέγχεται με φωνητικές εντολές ή ένα chatbot που μπορεί να παρέχει άμεση τεχνική υποστήριξη για συσκευές IoT.

Συζητήστε με το ChatGPT μέσω των dashboard Arduino IoT Cloud

Αυτό το project είναι μια απλή παρουσίαση μιας συσκευής συμβατής με το Arduino IoT Cloud, όπως ένα Arduino Nano RP2040 Connect ή οποιαδήποτε συσκευή ESP32/ESP8266, που λειτουργεί ως ενδιάμεσο λογισμικό μεταξύ του IoT Cloud και του γλωσσικού μοντέλου GPT-3.5 του OpenAI. Η συσκευή λειτουργεί ως γέφυρα, λαμβάνοντας προτροπές (ερωτήσεις) από το IoT Cloud και προωθώντας τις στο API του OpenAI. Μόλις το μοντέλο επεξεργαστεί τις ερωτήσεις, η συσκευή λαμβάνει και αναλύει τις απαντήσεις και τις στέλνει πίσω στο IoT Cloud, το οποίο εμφανίζει την απάντηση στον χρήστη.

Για να ξεκινήσετε αυτό το project, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό OpenAI, να δημιουργήσετε ένα API key και να έχετε αρκετές μονάδες στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε τη συσκευή σας στο IoT Cloud, να την προγραμματίσετε και να δημιουργήσετε το dashboard στο IoT Cloud. Το dashboard χρησιμεύει ως περιβάλλον εργασίας χρήστη, επιτρέποντάς σας να γράφετε ερωτήσεις (prompts) και να λαμβάνετε τις απαντήσεις του ChatGPT.

Arduino Cloud

Δείτε το project στο Project Hub της Arduino και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πώς να κατασκευάσετε το σύστημα μόνοι σας.

Κατα τη διάρκεια του project, μπορείτε να εξερευνήσετε τη ρύθμιση των μεταβλητών και να ορίσετε τον μέγιστο αριθμό των tokens που θα χρησιμοποιήσει το ChatGPT για τη δημιουργία μιας απάντησης λαμβάνοντας υπόψη τα όρια χρήσης του OpenAI API. Συνοπτικά, αυτό το project αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ενσωματώσετε τις πρωτοποριακές τεχνολογικές δυνατότητες του γλωσσικού μοντέλου του OpenAI με την ευελιξία του Arduino IoT Cloud, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πιο έξυπνες και διαδραστικές εφαρμογές IoT.

Συνδεθείτε στο ChatGPT χρησιμοποιώντας την MicroPython

Arduino Cloud

Εάν ενδιαφέρεστε για μια εναλλακτική προσέγγιση σύνδεσης στο ChatGPT, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα script MicroPython. Αν είστε εξοικειωμένοι με την δημιουργία αιτημάτων HTTP χρησιμοποιώντας Python, αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος.

Για να εγγραφείτε και να πραγματοποιήσετε επιτυχώς ερωτήματα με το ChatGPT, θα πρέπει πρώτα να λάβετε το API key σας από την OpenAI και να κατασκευάσετε ένα POST request. Θα χρησιμοποιήσουμε τις urequests και ujson modules, όπου απλά θα θέσουμε μια ερώτηση στο ChatGPT και θα λάβουμε μια απάντηση.

Η απάντηση εμφανίζεται σε μια οθόνη OLED 128×64, και αυτό είναι πάνω κάτω όλο. Είναι ένα βασικό παράδειγμα, αλλά διασκεδαστικό, και εύκολο για να ξεκινήσετε.

Για να στήσετε το project σας με την MicroPython και το ChatGPT, επισκεφθείτε αυτό το link που έχει τον κώδικα και τις οδηγίες για να ξεκινήσετε.

Αυτός ο τύπος ενσωμάτωσης ανοίγει το δρόμο για πολλά ενδιαφέροντα projects. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ζητήσετε από το ChatGPT να αξιολογήσει πρόσφατα καταγεγραμμένα δεδομένα, ή ένα companion-bot που γνωρίζει όλα όσα γνωρίζει το Internet.

Γνωρίστε το Arduino Cloud

Το Arduino Cloud είναι μια πλατφόρμα που απλοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης, εγκατάστασης και διαχείρισης συσκευών IoT. Υποστηρίζει ποικίλο υλικό, συμπεριλαμβανομένων πλακετών Arduino, πλακετών βασισμένες σε ESP32 και ESP8266, και διευκολύνει τους κατασκευαστές, τους λάτρεις του IoT και τους επαγγελματίες να δημιουργούν συνδεδεμένα projects χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού. Αυτό που κάνει το Arduino Cloud να ξεχωρίζει είναι το διαδραστικό περιβάλλον του, το οποίο εξαλείφει τις πολύπλοκες εργασίες, καθιστώντας το προσιτό σε όλους τους χρήστες. Με την low-code προσέγγιση και την εκτεταμένη συλλογή παραδειγμάτων και templates, το Arduino Cloud προσφέρει έναν απλό τρόπο για να ξεκινήσουν οι χρήστες την ενασχόληση τους με την πλατφόρμα.

Το εργαλείο IoT Cloud της πλατφόρμας επιτρέπει την εύκολη διαχείριση και παρακολούθηση των συνδεδεμένων συσκευών μέσω παραμετροποιήσιμων dashboard, τα οποία παρέχουν απεικονίσεις των δεδομένων της εκάστοτε συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η πρόσβαση στο IoT Cloud μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής για κινητά Arduino IoT Cloud Remote, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται τις συσκευές τους από οπουδήποτε.

Δημιουργήστε το δικό σας

Η ενσωμάτωση του ChatGPT και του Arduino Cloud έχει ανοίξει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για IoT εφαρμογές . Αυτά τα project είναι μερικά μόνο παραδείγματα του πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι τεχνολογίες για τη δημιουργία έξυπνων συσκευών που μπορούν να κατανοούν και να ανταποκρίνονται σε λεκτικά ερωτήματα.

Αν εμπνευστήκατε από αυτά τα projects και θέλετε να μοιραστείτε τη δική σας δημιουργία με την κοινότητα, σας ενθαρρύνουμε να δημοσιεύσετε το project σας στο Arduino Project Hub. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρουσιάσετε το έργο σας και να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με άλλους. Το Arduino Project Hub είναι μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα έργα τους με βάση το Arduino και να βρίσκουν έμπνευση για νέα projects. Με μια παγκόσμια κοινότητα κατασκευαστών και ερασιτεχνών, το Hub είναι το ιδανικό μέρος για να συνεργαστείτε, να μάθετε και να εξερευνήσετε τις ατελείωτες δυνατότητες του IoT. Έτσι, είτε είστε έμπειρος κατασκευαστής είτε μόλις ξεκινάτε, σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της κοινότητάς μας και να μοιραστείτε το έργο σας με τον κόσμο!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το Arduino Cloud ενσωματώνει Python και JavaScript για νέα IoT projects

Κρατήστε το σκορ σας στο μπάσκετ με ένα Arduino Nano 33 BLE Sense

Αισθητήρας μηχανικής όρασης με δυνατότητες AI? Γνωρίστε το HuskyLens!

Arduino UNO R4 – ένα τεράστιο βήμα στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα