arduino NANO ESP 32

Προγραμματίστε το Arduino Nano ESP32 για να κάνετε την δική σας DIY κονσόλα παιχνιδιών!

Μετατρέψτε το Arduino Nano ESP32 σε arcade με έγχρωμη οθόνη με το project των Volos Projects!

Υπάρχει μια γρήγορα αναπτυσσόμενη κοινότητα gaming με Arduino, με πολλά αυτοσχέδια βιντεοπαιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί για να τρέχουν σε πλακέτες Arduino. Η Arduboy, για παράδειγμα, παράγει custom φορητές κονσόλες με παιχνίδια που μπορούν να τρέξουν σε πλακέτες Arduino. Ωστόσο, πολλές πλακέτες διαθέτουν μικροελεγκτές με περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ και μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι τα γραφικά πρέπει να είναι απλά και πιθανά μονόχρωμα. Αλλά η Volos Projects εκμεταλλεύτηκε το νέο Nano ESP32 για να κατασκευάσει μια φορητή συσκευή παιχνιδιών με έγχρωμα γραφικά.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Nano ESP32 χρησιμοποιεί το δημοφιλές ESP32 της Espressif. To Nano ESP32 διαθέτει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και μνήμη από τις περισσότερες άλλες MCU, καθώς και ενσωματωμένους αντάπτορες Wi-Fi® και Bluetooth®. Σε αυτή την περίπτωση, η εντυπωσιακή ισχύς του ESP32 ήταν αρκετή για να δημιουργήσει πολύχρωμα γραφικά βιντεοπαιχνιδιών σε αξιοζήλευτη ανάλυση.

Ως επίδειξη, η Volos Projects δημιούργησε ένα απλό φορητό σύστημα σε ένα breadboard. Εκτός από το Arduino, χρειάστηκε μόνο μια στρογγυλή οθόνη TFT LCD 1,28″ με κινητήρα GC9A01, μερικά jumper wires και μερικά momentary push button με 2 pin. Στη συνέχεια, η Volos Projects προγραμμάτισε ένα απλό παιχνίδι space shooter για να τρέξει σε αυτή την πλακέτα.

Δείτε όλο το project στο παρακάτω βίντεο:

Tο παιχνίδι φαίνεται διασκεδαστικό και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τι μπορείτε να πετύχετε με το Nano ESP32!

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ανακαλύψτε το νέο Arduino Nano ESP32: Η επανάσταση στο IoT!

Arduino Science Journal: Νιώστε πραγματικοί επιστήμονες!

UNO R4: Μια νέα διάσταση στο χώρο του making

Γνωρίστε το νέο Arduino GIGA Display Shield!