edison robot

Τι είναι το ρομποτ Edison?

Το Edison δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γίνουν προγραμματιστές, εφευρέτες και λύτες προβλημάτων ενω παραλληλα ενθαρρύνει την δημιουργική σκέψη.

Το Edison είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ, σχεδιασμένο να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διδασκαλίας STEM για την εκπαίδευση προγραμματισμού και ρομποτικής σε μαθητές 4 έως 16 ετών.

Αποτελεσματική και ευχάριστη εκπαίδευση στον προγραμματισμό

Το Edison βοηθάει στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης, του προγραμματισμού υπολογιστών και της σύγχρονης εκπαίδευσης με έναν ελκυστικό, πρακτικό τρόπο.

Σχεδιασμένα για το περιβάλλον της σχολικής τάξης, τα ρομπότ Edison είναι ανθεκτικά, δεν έχουν ελεύθερα εξαρτήματα για διαχείριση και χάρη στο συμπαγές μέγεθός τους, αποθηκεύονται εύκολα. Το Edison είναι έτοιμο προς χρήση, πλήρως συναρμολογημένο και με όλους τους αισθητήρες πλήρως λειτουργικούς. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ή να διαχειριστείτε λογισμικό, καθιστώντας εύκολη τη χρήση του Edison με διαφορετικούς τύπους συσκευών και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, Chromebooks και tablet.

Ένα ρομπότ για κάθε μαθητή με το Edison

Η ύπαρξη επαρκούς εξοπλισμού για κάθε μαθητή είναι ζωτικής σημασίας, και η διδασκαλία προγραμματισμού δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ρομπότ Edison κοστολογούνται για τους εκπαιδευτικούς, με πακέτα τάξεων και ποσοτικές εκπτώσεις. Σχεδιασμένα για σχολεία, βιβλιοθήκες, makerspaces και συλλόγους, τα πακέτα μας προσφέρουν τα προϊόντα Edison σε ποσότητες που έχουν νόημα για εκπαιδευτικούς χώρους.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν συνεχείς χρεώσεις για τα ρομπότ Edison. Όλες οι γλώσσες προγραμματισμού του ρομπότ Edison είναι δωρεάν για απεριόριστη χρήση και δεν απαιτείται εγγραφή για την πρόσβαση στο περιβάλλον προγραμματισμού.

Αντίστοιχα, όλο το εκπαιδευτικό υλικό του Edison (συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων διδασκαλίας και των οδηγών για τους εκπαιδευτικούς) είναι ελεύθερο να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Εκπαίδευση στον προγραμματισμό για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων

Οι ρομποτικές δυνατότητες του Edison μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευκολία μέσω απλών προγραμμάτων γραμμωτού κώδικα (barcode). Παιδιά ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών μπορούν να αρχίσουν να ανακαλύπτουν τον προγραμματισμό και τη ρομποτική χρησιμοποιώντας τα μοναδικά barcodes για να ενεργοποιούν προεγκατεστημένα προγράμματα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές μπορούν να εξελίξουν σταδιακά τις δεξιότητές τους σε τρεις διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, ξεκινώντας από τον προγραμματισμό με εικονίδια και drag-and-drop, συνεχίζοντας με τον προγραμματισμό με blocks και καταλήγοντας στον προγραμματισμό με κώδικα.

Εκπαίδευση STEM που θα σας ενθουσιάσει

Τα ρομπότ Edison είναι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πηγή για STEM, σχεδιασμένη για να δώσει ζωή στον προγραμματισμό. Χάρη στο επεκτεινόμενο σύστημα ρομποτικής του Edison, το οποίο συνεργάζεται με το κιτ κατασκευών EdCreate και με οποιοδήποτε άλλο σύστημα κατασκευών συμβατό με LEGO, τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προγραμματιστική βάση για μια απίστευτη ποικιλία κατασκευών μηχανικής και STEM.

Αξιοποιήστε την πλήρη ευελιξία του Edison μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας μαθητικών δραστηριοτήτων και σχεδιαστικών προκλήσεων που δημιουργούν ευκαιρίες για τους μαθητές ώστε να εξερευνήσουν μια σειρά από δεξιότητες στα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, την κριτική σκέψη, τη μηχανική, τη σχεδιαστική σκέψη και πολλά άλλα.

Υποστήριξη και βοηθήματα για εκπαιδευτικούς

Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού των μαθητών τους στο Edison, σε κάθε βήμα της διαδρομής, με δωρεάν διδακτικά βοηθήματα που διατίθενται για κάθε γλώσσα προγραμματισμού και τα project μηχανικής EdCreate.

Τα βοηθήματα περιλαμβάνουν σχέδια μαθήματος, οδηγούς για καθηγητές, φύλλα εργασίας για μαθητές, φύλλα δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικά βίντεο.

Με τον εύχρηστο οδηγό Getting started with Edison, καθώς και με τη συνεχή τεχνική υποστήριξη, ένα παγκόσμιο δίκτυο εκπαιδευτών επαγγελματικής ανάπτυξης και μια εγγύηση 12 μηνών, το Edison διευκολύνει την εισαγωγή της ρομποτικής και της εκπαίδευσης προγραμματισμού στην τάξη σας.

Μετέτρεψε το BBC micro:bit σου σε ζάρι!

Πείτε μυστικά με τους φίλους σας με το BBC micro:bit!

Μάθε, Παίξε και Εξερεύνησε με την σειρά αισθητήρων BOSON!

Arduino Science Journal: Νιώστε πραγματικοί επιστήμονες!