unihiker dfrobot

Τα 10 καλύτερα UNIHIKER projects

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε επιλέξει τα δημοφιλέστερα projects για την εξερεύνησή σας, με το UNIHIKER.

Είστε ενθουσιώδης maker με έντονο ενδιαφέρον για οτιδήποτε έχει να κάνει με Internet of Things (IoT), ρομποτική, making, AI και διαδραστικά project; Αν ναι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Σε αυτό το άρθρο, έχουμε επιλέξει τα δημοφιλέστερα projects για την εξερεύνησή σας, με το UNIHIKER.

Αυτά τα project περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, που εκτείνονται σε τομείς όπως τα οικιακοί αυτοματισμοί (smart home), ομιλία και τεχνητή νοημοσύνη (Open AI και αναγνώριση προσώπου), ρομποτική (έλεγχος ρομποτ) αλλά και Gaming! Αυτά τα project είναι μόνο μια αρχή για το τι μπορείτε να κάνετε με ένα UNIHIKER σε συνδυασμό με αισθητήρες, 3D Printing και μερικές γραμμές κώδικα!

Τι κάνει το UNIHIKER ιδανική επιλογή για μια τέτοια ποικιλία project?

  1. Ολοκληρωμένη λύση: Το Unihiker, παρέχει ενσωματωμένη οθόνη αφής, flash memory, Wi-Fi, Bluetooth και μια σειρά από αισθητήρες. Αυτό του επιτρέπει να αλληλεπιδρά άμεσα με τον φυσικό κόσμο, να συλλέγει, να μεταδίδει και να επεξεργάζεται δεδομένα αισθητήρων και παρέχει εκτεταμένες δυνατότητες για εφαρμογές IoT.
  2. Περιβάλλον προγραμματισμού: Το Unihiker διαθέτει ενσωματωμένο λειτουργικό Linux και περιβάλλον Python, καθιστώντας το πολύ βολικό και πιο “έτοιμο για χρήση” σε πολλές περιπτώσεις.
  3. Γρήγορο setup: με προεγκατεστημένο λογισμικό, προσφέρει γρήγορο και εύκολο setup. Το ενσωματωμένο Jupyter Notebook (ένα browser based περιβάλλον προγραμματισμού) επιτρέπει τον προγραμματισμό με τη χρήση smartphones ή tablets. Επιπλέον, το Unihiker υποστηρίζει VS Code, VIM και Thonny μεταξύ άλλων.
  4. Ισχυρές βιβλιοθήκες: με ενσωματωμένη τη βιβλιοθήκη ελέγχου Pinpong, επιτρέπει τον απευθείας έλεγχο των αισθητήρων και περιφερειακών χρησιμοποιώντας Python.
  5. Συνδεσιμότητα: Παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων επέκτασης μέσω των διαθέσιμων θυρών (αναλογικών, ψηφιακών, I2C, UART και SPI, Gravity), επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν εύκολα διάφορους αισθητήρες, ενεργοποιητές και άλλες εξωτερικές συσκευές, επιτρέποντας πιο σύνθετες εφαρμογές.
  6. Υποστήριξη υπηρεσιών IoT: Το Unihiker διαθέτει έναν ενσωματωμένο IoT server που μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο MQTT και παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα web σε πραγματικό χρόνο. Αυτό απλοποιεί τη διαχείριση δεδομένων IoT και την απομακρυσμένη πρόσβαση.

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Έξυπνα παράθυρα και περσίδες με Arduino!

Κυνήγι Θησαυρού με το BBC micro:bit!

Portenta Hat Carrier: Προσθέστε Raspberry Pi® Hats στα Arduino project σας

Μια διασκεδαστική εισαγωγή στη ρομποτική με την Kitronik!