gravity-banner

Gravity, η δύναμη του γρήγορου prototyping στα χέρια σας!

Τα DFRobot Gravity είναι μια σειρά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και αισθητήρων που απλοποιούν τη διαδικασία του prototyping και την ανάπτυξη project ηλεκτρονικών.

Η σειρά DFRobot Gravity είναι μια σειρά αρθρωτών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και αισθητήρων που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν τη διαδικασία κατασκευής πρωτοτύπων και ηλεκτρονικών project. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η εύκολη διασύνδεση και η plug-and-play λειτουργικότητα τους.

Ολοένα και περισσότερο, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν αρθρωτές, ευέλικτες εργαλειοθήκες και αισθητήρες για ταχύτερο prototyping. Οι αισθητήρες STEMMA QT της Adafruit, τα Grove της Seeed Studio και το σύστημα Qwiic της SparkFun έχουν ήδη αποτελέσει το παράδειγμα για την προσθήκη περισσότερων λύσεων στο οικοσύστημα των ενσωματωμένων συσκευών. Τα DFRobot Gravity είναι μια παρόμοια σειρά open-source, αρθρωτών, plug-and-play πλακετών, σχεδιασμένη για ισχυρά carrier boards, expansion kits, μικροελεγκτές και single-board computers (SBC).

Η ευχρηστία της ενισχύεται από τα χαρακτηριστικά της pin headers με χρωματική κωδικοποίηση η οποία αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες του κάθε pin. Μέχρι σήμερα, περιέχει πάνω από 250 πλακέτες, με expansion shields, διάφορα λειτουργικά modules και αισθητήρες που επιτρέπουν σε χρήστες οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων να αξιοποιήσουν τον σταθερό σχεδιασμό της για την υλοποίηση ιδεών και project. Η συμβατότητα με άλλες πλατφόρμες ήταν το κλειδί της επιτυχίας των Gravity, καθώς είναι πλήρως συμβατά με πλακέτες micro:bit και Arduino.

Η σειρά Gravity περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κωδικών, που καλύπτουν διάφορες κατηγορίες, όπως αισθητήρες, actuators, modules επικοινωνίας και άλλα. Τα Gravity έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατά μεταξύ τους, επιτρέποντας στους χρήστες να τα συνδέουν και να τα ενσωματώνουν εύκολα χωρίς την ανάγκη πολύπλοκης καλωδίωσης. Αυτή η διαλειτουργικότητα καθιστά την σειρά κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους λάτρεις των ηλεκτρονικών, καθώς και για επαγγελματίες που ασχολούνται με την γρήγορη κατασκευή πρωτοτύπων.

Τα διαθέσιμα βύσματα περιλαμβάνουν συνήθως ψηφιακούς και αναλογικούς ακροδέκτες, σε τροφοδοσία και γείωση, παρέχοντας μια σταθερή συνδεσμολογία για όλη τη σειρά Gravity. Αυτό διευκολύνει τους χρήστες στο πειραματισμό με διάφορους αισθητήρες, actuators και άλλες μονάδες της σειράς, ενισχύοντας την plug and play φιλοσοφία.

Τα Gravity συχνά παρομοιάζονται με άλλες σειρές γρήγορου prototyping, όπως τα Qwiic τα Stemma ή και τα Grove. Παρόλαυτα η σειρά έχει διαφορετικό καλώδιο και συχνά μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και δυνατοτήτων σε διάφορους τομείς. Το καλώδιο των Gravity είναι JST PH 3 / 4 Pin 2.0mm pin pitch και διασφαλίζει την απροβλημάτιστη σύνδεση όλων των Gravity modules μεταξύ τους.

GROBOTRONICS - WINK with bulb

Η DFRobot δίνει μεγάλη έμφαση στον φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό και την υποστήριξη των προϊόντων. Κάθε προϊόν συνοδεύεται από λεπτομερείς οδηγίες, δείγματα κώδικα και tutorials, καθιστώντας το προσιτό σε χρήστες όλων των επιπέδων. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει συμβάλει δραστικά στη δημοτικότητα της σειράς Gravity σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, όπου χρησιμοποιείται ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διδασκαλία ηλεκτρονικών και εννοιών προγραμματισμού.

DFRobot Gravity DHT20 and Arduino DIY Decibel Meter with Gravity Analog Sound Level Meter

Η σχεδιαστική φιλοσοφία ενισχύει την ευελιξία και την ευχρηστία της σειράς, καθιστώντας την ιδιαίτερα κατάλληλη για γρήγορη κατασκευή πρωτοτύπων, εκπαιδευτικούς σκοπούς και projects όπου η γρήγορη και απρόσκοπτη διασύνδεση των εξαρτημάτων είναι καθοριστικής σημασίας.

Έτσι, επιτρέπει στους χρήστες να επικεντρωθούν περισσότερο στις δημιουργικές πτυχές των project τους αντί να αναλώνονται σε περίπλοκες λεπτομέρειες καλωδίωσης και κόλλησης.

  • Σχεδιασμός plug-and-play – δεν απαιτείται κόλληση, ίδιο pin για γρήγορη συνδεσιμότητα.
  • Χρωματικά κωδικοποιημένα pin headers & καλώδια – για την αναπαράσταση των ιδιοτήτων των pin.
  • Φιλικό για αρχάριους – Ακόμα και αν το συνδέσετε αντίστροφα, δεν υπάρχει κίνδυνος να κάψετε το πλακετάκι (κατάλληλο για δοκιμές και για εκπαίδευση).
  • Μεγάλη ποικιλία – Διατίθενται πάνω από 250 κωδικοί με αισθητήρες, expansion shields και κιτ.
  • Υποστήριξη – Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που περιλαμβάνουν διαγράμματα σύνδεσης, οδηγίες λειτουργίας, δείγματα κώδικα και σχηματικά διαγράμματα, αλλά και πολλές ιδέες για project στο Blog της DFRobot!
DFRobot Gravity 10 DOF IMU AHRS BNO055 and Analog Sound Level Meter

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της σειράς Gravity είναι η ευελιξία της. Η εκτεταμένη γκάμα εξαρτημάτων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων για περιβαλλοντική παρακολούθηση, ενεργοποιητών για έλεγχο κίνησης και εξαρτημάτων επικοινωνίας για απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.

Είτε είστε ερασιτέχνης που πειραματίζεται με το πρώτο του project ηλεκτρονικών είτε ένας έμπειρος μηχανικός που εργάζεται σε ένα εξελιγμένο πρωτότυπο, η σειρά Gravity προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από modules που ανταποκρίνονται σε διάφορες ανάγκες.

Αυτή η προσαρμοστικότητα την καθιστά μια από τις κορυφαίες επιλογές για makers, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που αναζητούν αξιόπιστα και αποδοτικά εξαρτήματα για τις κατασκευές τους.

Παρακάτω θα βρείτε τις δημοφιλέστερες κατηγορίες των προϊόντων Gravity:

  • Αισθητήρες:
    • Αναλογικός αισθητήρας υγρασίας εδάφους
    • Ψηφιακός αισθητήρας PIR (κίνησης)
    • Κιτ αναλογικού αισθητήρα/μετρητή pH
    • Αναλογικός αισθητήρας περιβάλλοντος φωτισμού
    • Capacitive Ψηφιακός αισθητήρας αφής
    • Αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας DHT11
    • Αναλογικός αισθητήρας θερμοκρασίας LM35
  • Actuators:
    • Ψηφιακά Relay Modules
  • Οθόνες:
    • Οθόνη I2C 16×2 LCD για Arduino με Backlight
  • Modules Επικοινωνίας:
    • Digital Wireless Transmit Switch
    • WiFi IoT Module
    • CAN to TTL Module
    • Active Isolated RS485 to UART Signal Adapter Module
  • Power Modules: σχετίζονται με την ισχύ και μπορεί να περιλαμβάνουν ρυθμιστές, διαχείριση μπαταριών ή διανομή ισχύος.
DFRobot Gravity DHT20 and Huskylens AI vision

Κάποια από τα πιο δημοφιλή Modules της σειράς Gravity είναι τα παρακάτω:

  1. Gravity: Analog Soil Moisture Sensor: Χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του επιπέδου υγρασίας στο έδαφος, συνήθως σε συστήματα ποτίσματος φυτών.
  2. Gravity: HUSKYLENS: ένας εύχρηστος AI αισθητήρας μηχανικής όρασης εξοπλισμένος με πολλαπλές λειτουργίες, όπως αναγνώριση προσώπου, παρακολούθηση αντικειμένων, αναγνώριση αντικειμένων, χρώματος και QR code.
  3. Gravity: Digital PIR (Motion) Sensor: Ανιχνεύει την κίνηση μετρώντας τις αλλαγές στην υπέρυθρη ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται συχνά σε συστήματα ασφαλείας και project αυτοματισμού.
  4. Gravity: Analog pH Sensor/Meter Kit: Μετράει το επίπεδο pH σε υγρά, καθιστώντας το χρήσιμο σε εφαρμογές όπως η υδροπονία ή η παρακολούθηση της ποιότητας του νερού.
  5. Gravity: I2C 16×2 Arduino LCD with RGB Backlight Display: Ένα LCD module με προγραμματιζόμενο οπίσθιο φωτισμό RGB, που χρησιμοποιείται συνήθως για την προβολή πληροφοριών σε οθόνη σε διάφορα project.
  1. Gravity: Analog Ambient Light Sensor: Καταγράφει μετρήσεις για το επίπεδο του περιβαλλοντικού φωτισμού, χρήσιμο για projects που περιλαμβάνουν αυτόματες ρυθμίσεις φωτισμού.
  2. Gravity: Digital Capacitive Touch Sensor: Ανιχνεύει την αφή ή την προσέγγιση από απόσταση, κατάλληλο για διαδραστικά project και περιβάλλοντα χρήστη.
  3. Gravity: Analog Sound Level Meter: Μετράει την ένταση του ήχου στο περιβάλλον, χρήσιμο για μελέτες που αφορούν την παρακολούθηση του ήχου.
  4. Gravity: DHT11 Temperature and Humidity Sensor: Παρέχει μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε μετεωρολογικούς σταθμούς και μελέτες κλιματικής παρακολούθησης.
  5. Gravity: Analog LM35 Temperature Sensor: Μετρά τη θερμοκρασία με μεγάλη ακρίβεια, κατάλληλη για εφαρμογές όπου απαιτείται ακριβής παρακολούθηση της θερμοκρασίας.
 DFRobot Gravity Gesture & Touch Sensor vs CCS811

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, και η σειρά συνεχίζει να επεκτείνεται με νέα modules για την υποστήριξη ενός μεγάλου εύρους εφαρμογών.

Η σειρά DFRobot Gravity ξεχωρίζει ως μια ολοκληρωμένη και πρωτοποριακή σειρά ηλεκτρονικών modules και αισθητήρων που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν και να βελτιώνουν τη διαδικασία κατασκευής ηλεκτρονικών project.

Αναπτυγμένη από την DFRobot, έναν κορυφαίο κατασκευαστή εξοπλισμού ανοικτού κώδικα και ρομποτικής, χαρακτηρίζεται από τη λειτουργικότητα και τον plug-and-play σχεδιασμό της, καθιστώντας την προσιτή σε όλους.

Οι μονάδες της σειράς Gravity εξαλείφουν τις πολυπλοκότητες που συχνά συνοδεύουν τις συνδέσεις, τις πολύπλοκες καλωδιώσεις και τις κολλήσεις, κάνοντας το prototyping πιο εύκολο και γρήγορο από ποτέ!

GROBOTRONICS - WINK with bulb

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

UNIHIKER: Ένας Linux-based μικροϋπολογιστής με οθόνη και υποστήριξη IoT

LoRa: open source ασύρματη επικοινωνία για όλους

Έξυπνα παράθυρα και περσίδες με Arduino!

Προγραμματίστε το Arduino Nano ESP32 για να κάνετε την δική σας DIY κονσόλα παιχνιδιών!