arduino opta

Arduino Opta: Το microPLC με δυνατότητες βιομηχανικού IoT

Ανακαλύψτε τον εύκολο και ευέλικτο βιομηχανικό και κτιριακό αυτοματισμό, με το OPTA, το micro PLC της Arduino για λύσεις βιομηχανικού αυτοματισμού!

Το ασφαλές, εύχρηστο micro PLC με δυνατότητες βιομηχανικού IoT

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Finder, κορυφαίο κατασκευαστή συσκευών βιομηχανικού και κτιριακού αυτοματισμού, το Arduino Opta επιτρέπει στους επαγγελματίες να επεκτείνουν τα project αυτοματισμού τους χρησιμοποιώντας το open source και ευρέως αναγνωρισμένο οικοσύστημα της Arduino.

O πανίσχυρος STM32H747XI dual-core Cortex®-M7 +M4 MCU επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν ελέγχους, παρακολούθηση και εφαρμογή προγνωστικών εφαρμογών συντήρησης σε πραγματικό χρόνο. Με ασφαλή και ανθεκτική σχεδίαση, υποστηρίζει ενημερώσεις λογισμικού OTA και διασφαλίζει την ασφάλεια δεδομένων από τον εξοπλισμό στο Cloud χάρη στο ενσωματωμένο ασφαλές στοιχείο και τη συμμόρφωση με το πρότυπο X.509. Όλα αυτά διατηρώντας την υπογραφή του Arduino Pro για εύκολη ενσωμάτωση στην βιομηχανική παραγωγή χάρη στο ευρύ φάσμα άμεσα διαθέσιμων βιβλιοθηκών λογισμικού και Arduino sketches. Τέλος, οι ποικίλες επιλογές συνδεσιμότητας εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο μέσω των dashboards σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με το εύχρηστο Arduino Cloud (ή τις υπηρεσίες τρίτων).

Προγραμματίστε το με το Arduino PLC IDE!

Το Arduno PLC IDE κάνει τον προγραμματισμό του PLC εύκολο. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις 5 γλώσσες προγραμματισμού που συνεργάζονται με το πρότυπο IEC 61131-3 (Ladder, Functional Block Diagram, Structured Text, Sequential Function Chart ή Instruction List) και προγραμματίστε γρήγορα εφαρμογές PLC ή μεταφέρετε υπάρχουσες εφαρμογές σε Arduino Opta ή Portenta Machine Control.

Βασικά πλεονεκτήματα

  • Εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη λογισμικού, ξεκινώντας με έτοιμο προς χρήση κώδικα από σεμινάρια, βιβλιοθήκες και Arduino sketches.
  • Προαιρετική υποστήριξη των πρότυπων γλωσσών του PLC IEC 61131-3
  • Ενσωμάτωση προτύπου Fieldbus μέσω Modbus TCP (ethernet) και Modbus RTU (σειριακή σύνδεση RS485)
  • Απρόσκοπτη συνδεσιμότητα IoT (Ethernet/Wi-Fi/Bluetooth® Low Energy)
  • Απομακρυσμένη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέσω των dashboard του Arduino Cloud (ή υπηρεσιών τρίτων)
  • Ασφάλεια σε επίπεδο εξοπλισμού χάρη στο ενσωματωμένο ασφαλές στοιχείο και τη συμμόρφωση με το πρότυπο X.509
  • Ασφαλείς ενημερώσεις λογισμικού OTA και διαχείριση συσκευών στο cloud
  • Ρελέ υψηλής ισχύος (4 x 2.3 kW)
  • Αξιόπιστος σχεδιασμός, χάρη στις βιομηχανικές πιστοποιήσεις και την τεχνογνωσία της Finder
  • Εύκολη εγκατάσταση, με συμβατότητα με ράγα (DIN rail)

Επιλέξτε τον καλύτερο συνδυασμό εξοπλισμού για το επόμενο βιομηχανικού επιπέδου project αυτοματισμού σας

Το Opta διατίθεται σε τρεις παραλλαγές με διαφορετικά χαρακτηριστικά:

  • Opta Lite: με ενσωματωμένες θύρες Ethernet και USB-C
  • Opta RS485: με επιπρόσθετη σύνδεση RS485 half duplex
  • Opta WiFi: η πιο ευέλικτη επιλογή, που διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi/Bluetooth® Low Energy
Arduino Opta microPLC

Το Arduino Opta κάνει τον βιομηχανικό και κτιριακό αυτοματισμό προσιτό για όλους

Δεν υπάρχει όριο στις εφαρμογές που μπορείτε να σκεφτείτε, ενσωματώνοντας ένα ισχυρό και αξιόπιστο μικρο PLC με τα υπάρχοντα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τη γραμμή παραγωγής σας – επίσης σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία του πολυμορφικού και ευέλικτου οικοσυστήματος της Arduino, από μικρές και έξυπνες μονάδες με αισθητήρες μέχρι SOM και gateways, για ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να προσαρμοστούν για να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Ενίσχυση της βιομηχανικής αυτοματοποίησης

Το Opta μπορεί να συνδυαστεί με αισθητήρες φορτίου ή οπτικά συστήματα για τη διαχείριση της ροής παραγωγής, διασφαλίζοντας, για παράδειγμα, ότι τα κιβώτια γεμίζουν σωστά καθώς κινούνται κατά μήκος των ιμάντων μεταφοράς. Μπορεί να εκτελεί συγχρονισμό ρολογιού μέσω του πρωτοκόλλου Network Time Protocol (NTP) και να εκτυπώνει αυτόματα πληροφορίες ώρας σε ετικέτες ή συσκευασίες προϊόντων . Μπορεί να επιτρέψει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο – τοπικά μέσω ενός HMI, με χρήση Bluetooth® Low Energy ή απομακρυσμένα με σύνδεση στο Arduino Cloud – χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένους πίνακες ελέγχου για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των διαδικασιών παραγωγής. Μπορείτε ακόμη και να αποτρέψετε προβλήματα εφαρμόζοντας προληπτική συντήρηση, χάρη στην υπολογιστική ισχύ και τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης του Opta, που είναι σε θέση να ανιχνεύουν ανωμαλίες στην παραγωγή.

Arduino pro opta industrial automation

Κάντε τα κτήρια και τα γραφεία έξυπνα!

Τα στόρια, οι ηλιοπροστασίες, τα συστήματα ποτίσματος, οι ηλεκτρικές συσκευές και τα συστήματα HVAC μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να συνδεθούν, να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως και ακόμη και να αυτοματοποιηθούν, με βάση απλές μεταβλητές, όπως η ημέρα της εβδομάδας ή η ώρα, ή με βάση πολύπλοκους υπολογισμούς που βασίζονται στις πληροφορίες που συλλέγονται από αισθητήρες ποιότητας αέρα, προβλέψεις καιρού, πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας και άλλα. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα όχι μόνο για καλύτερη άνεση και ποιότητα ζωής, αλλά και για χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα και εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανακαλύψτε όλη την σειρά OPTA και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της στο Grobotronics Makerstore:

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μια καινούργια εμπειρία χρήστη για το Arduino Cloud ξεκινάει

Δημιουργώντας έξυπνες συσκευές IoT με το ChatGPT και το Arduino Cloud: Ένα ταξίδι στην αλληλεπίδραση με τη φυσική γλώσσα

Ετοιμαστείτε να δώσετε νέα διάσταση στα project σας με το Arduino GIGA R1 WiFi

Πιστοποίηση Arduino!